Στον αστερισμό των καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις η Κύπρος με τις καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά τους ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού , νέα υπόθεση έρχεται στο φως που αφορά γιατρό, το όνομα του οποίου βρέθηκε αναμειγμένο και στο παρελθόν σε τέτοιου είδους αδικήματα για τα οποία μάλιστα καταδικάστηκε, ενώ οι έρευνες για την καταγγελία από ασθενή εις βάρος του έχουν ολοκληρωθεί και υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Οι εξετάσεις έχουν ολοκληρωθεί και η υπόθεση επανακαταχωρήθηκε και έχει ορισθεί για τον Απρίλη η δικαστική διαδικασία

Από την πλευρά της η τωρινή ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού συλλόγου αναφέρει, ότι μέχρι χθες δεν γνώριζε τίποτα ούτε για την καταδίκη του γιατρού αλλά ούτε και για την δεύτερη καταγγελία ωστόσο τώρα η όλη υπόθεση θα εξεταστεί από τον σύλλογο, με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ενώπιον του Πειθαρχικού συμβουλίου να είναι ορατό.

«Έρχεται η απόφαση μετά από πέντε χρόνια, καταδικάσθηκε και σαφώς δεν υπέπεσε στην ταπεινή μας αντίληψη», δήλωσε ο Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου.

ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ

Μεγάλη αίσθηση πάντως προκάλεσε και το γεγονός ότι ενώ ο γιατρός μετά και την καταδίκη του εργαζόταν κανονικά στο ίδιο νοσηλευτήριο στο οποίο, ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να τον εντοπίσει για να του επίδοση δικαστική κλίση. Η Υπόθεση καταχωρήθηκε στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2021, αποσύρθηκε αφού ο εν λόγω γιατρός δεν παρέλαβε κλίση και δεν παρέστει στις δικαστικές αίθουσες.

ΕΠΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μία προς μία οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και σε βάρος πολιτικού προσώπου οδεύουν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για τα περαιτέρω βήματα. Ενώ το πολιτικό πρόσωπο που κατονομάστηκε για περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης στο παρελθόν αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να κληθεί για κατάθεση.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥ

Η εφημερίδα Πολίτης δημοσιεύει σήμερα μαρτυρία γυναίκας η οποία περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα έζησε τα 16 της χρόνια στα χέρια υψηλόβαθμου ιερωμένου της Κύπρου.

ΕΦΥΓΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ

«Με περίμενε πίσω από την πόρτα, πριν να χτυπήσω την πόρτα, αυτή άνοιξε. Αγκαλιές μέχρι να βγούμε τη σκάλα πάνω. Άρχισα να μπαίνω στο νόημα. Πήγαμε στο γραφείο του, έκλεισε την πόρτα και προέβη σε απρεπείς ενέργειες. Έφυγα κλαίγοντας, δεν έβλεπα τον δρόμο από τα δάκρυα, δεν ξέρω πώς έφθασα περπατητή στο σπίτι».

Με την αστυνομία να εξετάζει τις αναφορές και να συλλέγει πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον τόσο της καταγγέλλουσας, όσο και του ιερωμένου ενώ όπως προκύπτει είναι η δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ιδίου προσώπου και εντός των επόμενων ημερών αναμένονται εξελίξεις.

Οι εξελίξεις τροχοδρομούνται ,καθώς μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη, η υπόθεση με την καταγγελία σε βάρος προπονητή από 4 αθλήτριες του στίβου να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει σε ανάρτηση του, ότι: «Δόθηκαν οδηγίες προς την Αστυνομία, για άμεση καταχώρηση υπόθεσης στο Δικαστήριο, με καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, φαίνεται ότι οι αθλήτριες ήταν ανήλικες κατά την περίοδο της σεξουαλικής παρενόχλησης, με τις μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους οι αρχές να κρίνονται επαρκείς για να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA, δεν αναμένεται να υπάρξει σύλληψη του εν λόγω προπονητή καθώς δεν μπορεί να επηρεάσει τις έρευνες και έτσι θα οδηγηθεί απευθείας ενώπιον Δικαστηρίου. Να πούμε Μιχάλη, ότι και ο φάκελος με την καταγγελία καλαθοσφαιρίστριας βρίσκεται επίσης στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίες όπου και εξετάζεται, ενώ όπως ακούσαμε και στο ρεπορτάζ μέσα στις επόμενες μέρες στη Νομική Υπηρεσία θα διαβιβαστούν και άλλοι φάκελοι.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία υπάρχει αύξηση στις καταγγελίες ενώπιον της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες η Αστυνομία έχει δεχθεί πέραν των 10 καταγγελιών από γυναίκες που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση ενώ από την αρχή του έτους και εν μέσω περιοριστικών μέτρων έγιναν στην Αστυνομία 37 καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα. Ενώ ολόκληρο το 2019 καταγράφηκαν 30 καταγγελίες για τέτοιου είδους αδικήματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.