Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, λέγεται - «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το δεύτερο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους (το πρώτο επιτελείται το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω).

Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ’ ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής: Επειδή πολλοί κατά καιρούς απέθαναν μικροί ή στην ξενιτιά ή στη θάλασσα ή στα όρη και τους κρημνούς ή και μερικοί, λόγω πτώχειας, δεν αξιώθηκαν των διατεταγμένων μνημοσυνών, «οι θείοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι θέσπισαν το μνημόσυνο αυτό υπέρ πάντων των άπ’ αιώνος εύσεβώς τελευτησάντων Χριστιανών».

Εκκλησία Live – Εσπερινός Ψυχοσάββατου Ζωντανά. Εσπερινός των Ψυχών – Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής – Ευλογία των Κολλύβων.

Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής: Εσπερινός Ψυχοσάββατου με ευλογία των κολύβων – Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 19.00.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού 18 Ιουνίου 2021 με τον Εσπερινό των Ψυχών και την ευλογία των κολλύβων το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ιερείς: π. Δημήτριος Λουπασάκης.

Ώρα έναρξης: 19.00
Εσπερινός των Ψυχών. Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής – 18 Ιουνίου 2021 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Εσπερινός Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής με ευλογία των κολύβων. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων βρίσκεται στην δυτική πλευρά του λόφου Λυκαβηττού Αθηνών κτισμένο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο τού λόφου. Σύμφωνα με την παράδοση, το σπήλαιο αυτό ήταν χώρος ασκητικής ζωής των χριστιανών των πρώτων αιώνων.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.