ΕΛΑΣ: Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τη «βιομηχανία» ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος πατεράδων που δήθεν «κακοποιούσαν» τα παιδιά τους.

Και αυτό ασφαλώς με την προτροπή συγκεκριμένων δικηγορικών γραφείων στα οποία κατέφευγαν με το αζημίωτο μητέρες που ήταν σε διάσταση με τους συζύγους τους και διεκδικούσαν όχι μόνο την επιμέλεια των παιδιών, αλλά και υψηλές διατροφές.

Στο ίδιο κύκλωμα μετείχε και Σαλονικιά ιδιώτης ψυχολόγος, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» στις 4/1/2024 με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της και τίτλο «Barbie-αράχνη».
Ετσι, έπειτα από μήνες ερευνών, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έθεσε σε διαθεσιμότητα την ψυχολόγο αξιωματικό για σωρεία υποθέσεων με ψευδείς γνωματεύσεις και καταθέσεις σε δικαστήρια, κατά πατεράδων, σε υποθέσεις αντιδικίας με πρώην σύζυγο και υποτιθέμενης κακοποίησης των ίδιων τους των τέκνων. Χρήσιμα στοιχεία ανακτήθηκαν από την κατάσχεση του προσωπικού υπολογιστή, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για όλες αυτές τις υποθέσεις.

Οπως προκύπτει μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκονται δικηγόροι αλλά και δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων ο ρόλος διερευνάται σχετικά με τη δράση της συγκεκριμένης ψυχολόγου, η οποία ιδιωτεύει με ειδική άδεια απερχόμενου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Με τη λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας που ελήφθη, καταδεικνύεται και η σοβαρότητα των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αναμένονται πολύ σύντομα εξελίξεις σχετικά με το ποινικό σκέλος της διαδικασίας. Εξαιτίας αυτών των γνωματεύσεων των «ειδικών επιστημόνων», πατεράδες διασύρονταν στα δικαστήρια αλλά και στο προσωπικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Από το καλοκαίρι άρχισε εσωτερική έρευνα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. από το Εσωτερικών Υποθέσεων και παράλληλα ξεχωριστή ΕΔΕ από την ανώτατη ηγεσία του γειονομικού της Αστυνομίας για τη δράση της αξιωματικού. Είναι χαρακτηριστικό πως πατέρας περιγράφει στις Αρχές τη νοσηρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα -πλήρως αποξενωμένα από αυτόν πια- τέκνα του και ζητεί, όπως και πολλοί ακόμα, την έγκαιρη και αποτελεσματική, αυτή τη φορά, παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των διωκτικών Αρχών, προκειμένου να σταματήσει η εγκληματική, όπως λέει, δράση της ψυχολόγου.

Στη σχετική απαλλακτική για τον πατέρα εισαγγελική διάταξη, που αναφέρεται ειδικά στην ψυχολόγο, υπογραμμίζεται: «Στους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι οποίοι μπορεί να επηρεάζουν την αξιοπιστία των αφηγήσεων των τέκνων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το σφοδρό συγκρουσιακό διαζύγιο σε εξέλιξη, η συναισθηματική αποξένωση από το πατρικό περιβάλλον και την πατρική γραμμή και η παρέμβαση της ιδιώτη ψυχολόγου (…) καθώς και η συνάντηση αυτής με τα τέκνα μία μέρα πριν από τη συνάντηση με τον πραγματογνώμονα». Και παρ’ όλα αυτά η ίδια ψυχολόγος συνέχιζε το «έργο» της, δίνοντας νέες γνωματεύσεις σε βάρος άλλων πατεράδων, καθ’ υπόδειξη των ίδιων δικηγορικών γραφείων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη: «Ολα τα ανωτέρω οδήγησαν τελικά αμφότερα τα παιδιά σε πλήρη άρνηση για τον πατέρα τους και το οικογενειακό του περιβάλλον. Το δυσκολότερο, βέβαια, σημείο της υπόθεσης αυτής είναι ότι στην παρούσα φάση τα ανήλικα τέκνα των διαδίκων κυρίως από το φθινόπωρο του 2022 έχουν σωματοποιήσει σε σημαντικό βαθμό πια την ψυχολογική πίεση και ψυχική κακοποίηση (και όχι σεξουαλική) που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και γι’ αυτό εμφανίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.