Όσοι γνωρίζουν καλά τα εκκλησιαστικά δρώμενα, και δεν είναι λίγοι αυτοί, κάνουν σήμερα λόγο για τη Μητρόπολη Περιστερίου και την παρομοιάζουν ως "ένα ακυβέρνητο πλοίο", άνευ πηδαλιούχο και οδηγό. Μάλιστα δε, η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, καθώς ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης αντιμετωπίζει ουκ ολίγα και σοβαρά προβλήματα υγείας, ικανά να μην του επιτρέπουν τα ασκεί τα ιεραρχικά του καθήκοντα επαρκώς.

Το πρόβλημα υγείας του κ. Κλήμη άρχεται λίγο μετά τα Χριστούγεννα και εστιαζόταν στην περιοχή της μέσης. Πλην, όμως, το ουσιαστικό πρόβλημα είναι βαθύτερο και, ασφαλώς, δεν περιορίζεται μόνο στη μέση του Μητροπολίτη.

Ο ίδιος, αρχές Ιουνίου 2021, εισήχθη εσπεσμένα στο Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος μία εβδομάδα και απ᾿ όπου έλαβε εξιτήριο, διατεινόμενος ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι ο ίδιος χαίρει άκρας υγείας.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί χορεία εκ των στενών συνεργατών του και λοιπών στελεχών της Μητροπόλεως, που τείνουν να υποβαθμίσουν το όλο θέμα και να το απομονώσουν από τη δημοσιότητα. Αυτή, όμως, είναι η μια πλευρά της πραγματικότητας. Η αληθινή εικόνα είναι ότι ο κ. Κλήμης έχει πλέον οικειοποιηθεί μια επιθετική συμπεριφορά προς όλους, αρνούμενος να ενημερώσει ακόμη τον πάλαι ποτέ άμεσο συνεργάτη και πνευματικό του – με την ευρεία έννοια – πατέρα, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο (από τότε που ήσαν μαζί στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας), καθώς και τους λοιπούς Συνοδικούς Ιεράρχες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατ᾿ ιδίαν συνάντηση με κληρικό της Μητρόπολης Περιστερίου, ο οποίος και τον ενημέρωσε για όλα όσα συμβαίνουν στην τοπική Εκκλησία, και μάλιστα διά υπομνήματος, δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα σύντομα διά της Συνόδου.

Δεν είναι δε, υπερβολή, να σημειώσουμε ότι όσοι παρακολουθούν την κατάσταση της τοπικής εκκλησίας του Περιστερίου, αβίαστα, θυμούνται ολίγον τι, παλαιότερες εποχές, με τον προκάτοχο του νυν μητροπολίτη και μακαριστό πλέον κυρό Χρυσόστομο, ο οποίος, με πολλά και εκείνος προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αφήνοντας το πηδάλιο της Μητροπόλεως έρημο και την τοπική Εκκλησία ακυβέρνητη.

Μήπως, αλήθεια, βιώνουμε μια ακριβώς παρόμοια περίπτωση; Ο χρόνος θα δώσει απαντήσεις σε όλους, σύντομα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.