Την 17η Κυριακή μετά τη γιορτή της Πεντηκοστής, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ με τους Χρυσούς Τρούλους.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απευθύνθηκε στους πιστούς καλώντας τους να αλλάξουν προς το καλύτερο καθώς αυτό είναι που μπορούν να κάνουν άμεσα, να γίνουν καλύτεροι οι ίδιοι, είναι μέσα στο χέρι τους.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ολόκληρο τον κόσμο, δεν μπορούμε να απομακρύνουμε όλους τους αμαρτωλούς από το κακό ή να σταματήσουμε τις συνέπειες της αμαρτίας στον κόσμο. Αλλά αυτό που πραγματικά μπορούμε και αυτό που ο καθένας μας είναι ικανός σήμερα και τώρα είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας», είπε ο Επιφάνιος αναφερόμενος στα λόγια του Αποστόλου Λουκά, τα οποία προέτρεψε να τα έχουμε ως «χρυσό κανόνα»: «Όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι ακριβώς να συμπεριφέρεστε κι εσείς σ’ αυτούς».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.