Ρυθμίσεις οργανωτικού χαρακτήρα που αφορούν στον ΟΑΕΔ –με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματική απορρόφηση πόρων της ΕΕ- αλλά και επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης που ισχύει για το 2021 για την χορήγηση τακτικού επιδόματος ανεργίας και σε άλλους εποχικά απασχολούμενους –πέραν των κλάδων τουρισμού και επισιτισμού- περιέχονται σε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Να επεκταθεί η ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 71 του Ν. 4837/2021 που προβλέπει τη μείωση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης σε 50 από 100 για τη χορήγηση τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους σε τουρισμό-επισιτισμό και στις υπόλοιπες κατηγορίες εποχικά απασχολούμενων προτείνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τροπολογία που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης» που συζητείται στη Βουλή.

Πρόκειται για εργαζομένους ιδίως στην κονσερβοποιία, σε διαλογητήρια και στα λοιπά επαγγέλματα που συνδέονται με τη γεωργία και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι κινδύνευαν να μη συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνέπειες από τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19.
Έτσι, κατ΄ εξαίρεση για το έτος 2021, προβλέπεται ότι για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ημερών ασφάλισης για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από κατ’ ελάχιστον 100 σε 50 ημέρες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.