Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου καθώς και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, όπως και η πρώτη ημέρα του σωτηρίου έτους 2023, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολ Κηφισίας.

Πιο συγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ιερό Ιδρυματικό Παρεκκλήσιο Αγίου Βασιλείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης – Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα, Αμαρουσίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεο Κατάρα και συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη και τον Ευλαβ. Διάκονο π. Ιωάννη Παπανικολάου.

Έτυχε δε θερμής υποδοχής από την πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Κορίνα Λιούτα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, αναφερόμενος τόσο στο πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου ο οποίος αποτέλεσε μία καθοριστική προσωπικότητα για την πορεία της Εκκλησίας μας, όσο και στην έννοια του χρόνου, όπως φαίνεται στα συγγράματα του μέγαλου Πατρός.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να υποδεχθούμε με υγεία και ειρήνη την νέα χρονιά, και οι ευχές του καθενός να πραγματοποιηθούν κατά το ερχόμενο έτος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.