ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Πρωτοχρονιάς Ζωντανά. Ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου της Καππαδοκίας - Ευλογία και Αγιασμός. Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Η κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας και Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας Καππαδοκίας.

Ζῇ Βασίλειος, καὶ θανὼν ἐν Κυρίῳ. Ζῇ καὶ παρ᾽ ἡμῖν, ὡς λαλῶν ἐκ τῶν βίβλων, Ἰανουαρίοιο θάνες, Βασίλειε, πρώτῃ.

Με χαρά, αγαλλίαση και ευφροσύνη εορτάζει η Εκκλησία μας το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Θεανθρώπου Σωτήρα μας Ιησού Χριστού στο ταπεινό σπήλαιο, στη φάτνη των αλόγων του σπηλαίου της Βηθλεέμ, το οποίο αποτελεί μυστήριο «μέγα και παράδοξο», αλλά και γεγονός οικουμενικό, πνευματικό και αληθινό.

Ο Άγιος Βασίλειος γεννήθηκε από Άγιους γονείς το 330 μ.Χ. στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Ο πατέρας του Άγιου Βασίλειου ασκούσε το επάγγελμα του καθηγητή ρητορικής στη Καισάρεια της Καππαδοκίας και η μητέρα του Αγία Εμμέλεια ήταν απόγονος οικογένειας Ρωμαίων αξιωματούχων (ο πατέρας της είχε πεθάνει ως Χριστιανός μάρτυρας).

Στην οικογένεια εκτός από το Βασίλειο υπήρχαν άλλα οκτώ ή εννέα παιδιά. Μεταξύ αυτών, ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, ο Ναυκράτιος που έγινε ασκητής και θαυματουργός Άγιος, η Οσία Μακρίνα και ο Πέτρος, Επίσκοπος Σεβαστείας, ενώ κάποιο φαίνεται να πέθανε σε βρεφική ηλικία.

Διαβάστε αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου Καισαρείας.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της ΠρωτοΧρονιας με την εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου 2022 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου με την κατά Σάρκα Περιτομή του Ιησού Χριστού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 07.30 το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Περιτομή Ιησού

Κάθε πρώτη Ιανουαρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει την «Περιτομή τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ». Ομολογουμένως ως Χριστιανοί γνωρίζουμε λίγα για αυτή την εορτή.

Τί ήταν η περιτομή;

Η περιτομή ήταν μία ειδική επέμβαση στα αγόρια του Ισραήλ, με εντολή που δόθηκε στον Αβραάμ από τον Θεό ως σημείο και σφραγίδα απόδειξης πως ήταν αφιερωμένα στον Θεό από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

Αυτό συνέβη και στον Ιησού. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση του Χριστού ο Ιωσήφ και η Μαρία πήγαν το βρέφος στη συναγωγή της Βηθλεέμ για να του κάνουν περιτομή.

Διαβάστε αναλυτικά για για την περιτομή του Ιησού Χριστού: Γιατί τη Δέχθηκε; Τι Συμβολίζει για εμάς Σήμερα;

Χριστοῦ περιτμηθέντος, ἐτμήθη Νόμος. Καὶ τοῦ Νόμου τμηθέντος, εἰσήχθη Χάρις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Que Dieu me donne de la sagesse et l'intelligence afin de demeurer dans le succès en succès en 2022