Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού πραγματοποιήθηκε από 17ης έως 23ης του μηνός Φεβρουαρίου ε.ε. προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους τόπους.

Ηγουμένου του Σεβασμιωτάτου ο εκατονταμελής όμιλος των προσκυνητών επισκέφθηκε την Αγία Γη και προσκύνησε τα ιερά προσκυνήματα του Παναγίου Τάφου, της Γεσθημανή, της Γεννήσεως του Χριστού στην Βηθλεέμ, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ναζαρέτ, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Θαβώρ και τις Ιερές Μονές του Αγίου Σάββα στην έρημο της Ιουδαίας, του Χοτζεβά, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, την Μονή Καταμόνας, το Σαραντάριο όρος, τον Ιορδάνη ποταμό, το φρέαρ του Ιακώβ στη Νεάπολη, τον τάφο του Αγίου Γεωργίου στην Λήδδα και τους υπολοίπους θεοβαδίστους τόπους.

Σκοπός της πνευματικής θεωρίας, εν όψει της εγγιζούσης Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ήταν μια συνάντηση με το χώρο που γεννήθηκε, δίδαξε, θαυματούργησε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και ανελήφθη ο Σωτήρας Χριστός, ο Λυτρωτής του κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές είχαν την ευλογία να συναντήσουν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και να επωθεληθούν από τους επικοδομητικούς πνευματικούς του λόγους και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία στον Φρικτό Γολγοθά, συλλειτουργούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους και του Σεπτού Ποιμενάρχου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.