Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εξαήμερο προσκύνημα, 17-22 Σεπτεμβρίου 2018, στους Αγίους Τόπους που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως.

Η μακρινή εκδρομή ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2018 από την Ελευθερούπολη με 27 προσκυνητές Επί κεφαλής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος και τέσσερις κληρικοί της Μητροπόλεως . Τελείωσε συν Θεώ το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.

Επίκεντρο του ευλογημένου οδοιπορικού ήταν ο πάνσεπτος Ναός της Αναστάσεως με τα προσκυνήματα που περιλαμβάνει, τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση κ.ο.τ. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα ευλογημένα μέρη, που αγίασε με την παρουσία Του ο Χριστός μας, την Βιθλεέμ, το Όρος Θαβώρ, τον Ιορδάνη Ποταμό, το Σαραντάριο Όρος, την Ιεριχώ, την Καπερναούμ, την Γαλιλαία, την Σαμάρεια. Όπως επίσης και τα δύο συγκλονιστικά μέρη με έντονη την παρουσία της Παναγίας μας, την Ναζαρέτ και την Γεσθημανή.

Ευλογία για όλους μας η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας που τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη παρουσία όλων των εκδρομέων.

Ένα οδοιπορικό πλούσιο σε ιερές αναμνήσεις και έντονες συγκινήσεις. Τα συναισθήματα ανάμικτα από την όλη ατμόσφαιρα του ταξιδιού μας. Πολλά τα Άγια Προσκυνήματα. Πολλά τα πνευματικά οφέλη από την προσέγγιση κορυφαίων στιγμών της Χριστιανοσύνης.

Ωστόσο την ατμόσφαιρα του ταξιδιού διαμόρφωσαν και οι άνθρωποι που συμμετείχαν σ’ αυτό. Πρωτίστως ο Σεβασμιώτατος Ποινενάρχης κ. Χρυσόστομος με τους αδελφούς κληρικούς. Και εν συνεχεία οι συμμετέχοντες λαϊκοί, ωραίοι άνθρωποι, χωρίς γκρίνιες, μιζέριες και απαιτήσεις.

Απλοί, εγκάρδιοι, με ουσιαστικό περιεχόμενο και βαθιά πίστη στο Θεό. Άψογη όμως και η οργάνωση του προσκυνήματος από το Γραφείο Ταξιδιών «CARAVEL». Όλοι οι εκδρομείς έζησαν με τον καλύτερο και πνευματικότερο τρόπο το προσκύνημα – τάμα ζωής στους Αγίους Τόπους.
Προσκύνημα της Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως στους Αγίους Τόπους

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.