Μετά το πέρας του όρθρου και της θείας Λειτουργίας στον Άγιος Ιούδας Απόστολος Θαδδαίος ... Καλό και ευλογημένο Σάββατο!!!

Ιερός Ναός Αγίου Ιούδα Θαδδαίου Λαυρίου
Ο Ιερός Ναός ξεκίνησε πριν 15 χρόνια να λειτουργεί ως Παρεκκλήσι. Το 2015 υπήρξε η θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου ακριβώς δίπλα στο προσκυνητάρι, το οποίο υπάρχει ακόμα. Είναι η πρώτη και μοναδική, έως και σήμερα(2019), Εκκλησία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου η οποία υπάγεται στη Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στην Εκκλησία υπάρχει αγιογράφηση του ναού της Παναγίας της Πορταΐτισσας και του Αγίου Απόστολου Ιούδα του Θαδδαίου του Αδελφόθεου.

Η Εκκλησία Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου εορτάζει και πανηγυρίζει κάθε 18 έως 19 Ιουνίου και 20 έως 21 Αυγούστου. Τα περισσότερα Σάββατα τελείται Θεία Λειτουργία, οπότε καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πριν την επισκεφθείτε. Κάθε Τετάρτη στις 18.00 γίνεται παράκληση στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Ιερό Παρεκκλήσιo Αποστόλου Ιούδα Θαδδαίου Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης
Το Παρεκκλήσι βρίσκεται στις παρυφές του όρους Υμηττού στην περιοχή Αγία Μαρίνα και εντός του οικιστικού περιβάλλοντος, της ενορίας Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο τον Απόστολο. Είναι από διαθέσεως των κτητόρων του, Μοναχών Νυμφοδώρας, Μαγδαληνής και Μαρίας, εξαρτημένο από την εξαρχία Αθηνών του Παναγίου Τάφου και ανήκει στο Ιερό Κοινό της Αγίας Πόλεως.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα: Οι πατέρες εκτός των μοναχικών τους καθηκόντων και της προς τον λαό του Θεού διακονίας τους, μετέτρεψαν τον εναπομείναντα μικρό χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης σε μια όαση πρασίνου που ξεχωρίζει αισθητά ανάμεσα στις πολυκατοικίες ενώ δημιούργησαν και το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του Αποστόλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.