Δήλωση Καθηγητή Χρήστου Κ. Οικονόμου, Προέδρου Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας τ. Προέδρου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης-Θεωρώ προκλητική και ανεύθυνη τη στάση της λεγόμενης Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργού Υγείας της Κύπρου , ιδεολογική στρατευση; η οποία δεν επέδειξε από την αρχή της επιδημίας μέχρι σήμερα ούτε ένα άρθρο για την ουσία του ιού του κορωνοιού , παραμόνο επιδίδεται με στρατονομικά μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν υποδειχθεί ακόμη και από την αστυνομία.

Αμφισβητώ ακόμη αν Λέκτορες και Επίκουροι που συνιστούν την Επιδημιολογική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου έχουν την Επιστημονική κατάρτηση και το Διεθνές κύρος και Ακαδημαϊκή αναγνώριση ,εκτός μεμονωμένων εξαιρέσεων.Γι αυτό συνιστώ στο κράτος να αναζητήσει εγκυρότερους Επιστήμονες με Διεθνές κύρος και Διεθνή Ακαδημαϊκή αναγνώριση και σταδιοδρομία.

Τέτοιους συναδέλφους στην σαραντάχρονη Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία μου έκριναν για εξέλιξη δεκάδες και γνωρίζω καλά το επιστημονικό επίπεδο των κατώτερων Ακαδημαϊκών βαθμίδων.

Επίσης ανεπαρκή θεωρώ και τον Υπουργό Υγείας διότι επαγγελματικά είναι άσχετος με τα θέματα υγείας. Ιδιαίτερα άστοχη και προκλητική θεωρώ της απόφαση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου να απορρίψει απόλυτα τεκμηριωμένη Ομόφωνη Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για το άνοιγμα των Ιερών Ναών τις Άγιες Ημέρες του Δωδεκαήμερου Εορτολογίου ιδιαίτερα της Μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης που είναι τα Χριστούγεννα , της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Η απόλυτα συνετή και τεκμηριωμένη πρόταση της Εκκλησίας μόνον από ιδεολογική σκοπιμότητα και μείωση του κύρους της Εκκλησίας μπορεί να ερμηνευτεί και από κανένα άλλο είτε Επιστημονικό είτε λογικό επιχείρημα της λεγόμενης Επιδημιολογικής Ομάδας είτε του Υπουργού Υγείας είτε του Προέδρου της Κύπρου και του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Μακαριώτατε και Άγιοι Αρχιερείς, ήρθε η ώρα να αποδείξετε ότι έχουμε Αυτοκέφαλη Εκκλησία στην Κύπρο και ως θεσμός νόμιμος και Δημοκρατικός υποχρεούται να διεκδικήσει με όλα τα Νόμιμα μέσα την εφαρμογή των Ομόφωνων Αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επέβαλε την Απόφασή της στην Ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας τα αισθήματα και τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού.

Στην μαρτυρική Κύπρο με Ορθόδοξους Χριστιανούς στην πλειονοψηφία των κατοίκων της θα αφήσετε να ευτελίζει την Εκκλησία μια Ομαδούλα Επιδημιολόγων με επιστημονική ανεπάρκεια ,όπως αποδεικνύουν οι Επιδημιολογικές εξελίξεις και τα αποτελέσματα των κρουσμάτων στην Κύπρο ή θα αναλάβετε πρωτοβουλίες σοβαρές για να υποδείξετε στον κ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι Αυτοκέφαλη και χωρισμένη από το κράτος και ότι βασική αρχή της είναι όταν ευτελίζοντας οι αρχές και η πίστη της γνωρίζει την εφαρμογή των λόγων των Αποστόλων προς τους Άρχοντες: “Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις” (Πραξ. 5, 29).

Προϋπόθεση δε όλων αυτών είναι η πιστή τήρηση των υγειονομικών όρων που σαφώς αναφέρονται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Καιρός του ποιήσαι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.