569 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Και η καρδιά κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού χτυπάει δυνατά. Μια ημέρα ιστορική, μια ημέρα με θύμησες που έρχονται να σταθούν αντιμέτωπες για ακόμα μια φορά στις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων και στους βαδνδαλισμούς που δέχεται τo Iερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, Αγία Σοφία.

Με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτυόυ από τις καταστροφές που έχει δεχτεί η Αγία Σοφία, οι Τούρκοι σήμερα «πανηγυρίζουν», προγραμματίζοντας και μια σειρά από εκδηλώσεις.

Δίχως άλλο και δίχως δεύτερες σκέψεις, η Τουρκία προκαλεί. Με τον επικεφαλής μάλιστα – όπως τονίζει η ertnews- της διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς, -ο οποίος έκανε και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στη τελετή μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος πριν από 2 χρόνια- να δηλώνει πως: «όπως η κατάκτηση της Πόλης δόθηκε σε αυτό το έθνος πριν από 569 χρόνια, ελπίζω ο Κύριός μας να ανοίξει τις καρδιές μας στη συγχώρεση του Κυρίου μας στο μέλλον».

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της ertnews, στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο σύμφωνα με απόφαση του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μετατραπεί σε Εθνικό Πάρκο, θα γίνει σήμερα το απόγευμα ειδική τελετή για την Κατάκτηση της Πόλης που θα συνοδεύεται με μαζική φύτευση δένδρων, όπως ανακοινώνεται στην ατζέντα της τουρκικής Προεδρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 569η επετειος της Άλωσης γιορτάστηκε στην Αγία Σοφία με ειδική τελετή σήμερα το πρωί με το πρώτο εζάνι, την πρώτη μουσουλμανική προσευχή της ημέρας.

Προκλήσεις δίχως τέλος…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.