Μετά την επίθεση προς τον Κ. Μητσοτάκη, ο Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση προς την Δύση. Γιατί δεν μας στηρίζετε και δεν μιλάτε εναντίον της τρομοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων κατηγορώντας την Δύση γι αυτό.

Όπως αναφερει ο ΣΚΑΪ τις προηγούμενες μέρες γινόταν προσπάθεια προσέγγισης της Δύσης από τον ίδιο.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογαν για τους 13 νεκρούς που ήταν στα χέρια του PKK.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην τουρκική Βουλή πίεσαν την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δώσει απαντήσεις για τις εκτελέσεις 13 Τούρκων ομήρων από μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ, σε μια “αποτυχημένη διασυνοριακή επιχείρηση διάσωσης”, όπως την χαρακτήρισε η αντιπολίτευση.

«Το έτος 2021 περιέχει πολλές σημαντικές επετείους, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Φέτος είναι η 100η επέτειος της καθιέρωσης του εθνικού μας ύμνου. Ανακηρύξαμε το 2021 έτος Εθνικού Ύμνου, και έτος των Γιουνούς Εμρέ και Χατζή Μπεκτάς Βέλη».

«Αμέσως μετά τη νίκη του Μαντζικέρτ το 1071, τα τζαμιά, οι μεντρεσέδες, οι βιβλιοθήκες, οι κρήνες, οι γέφυρες που χτίστηκαν από τους προγόνους μας έδωσαν στην Ανατολία μια ολοκαίνουργια ταυτότητα» τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:»Είναι η αγάπη που έβγαλε στους δρόμους της Ανατολίας τον Αλπ Αρσλάν και στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης τον Μωάμεθ τον Πορθητή»..

«Τα τουρκικά η γλώσσα μας, είναι η ταυτότητα μας. Είναι επί αιώνες ο φορέας του πολιτισμού μας. Έθνος που χάνει την γλώσσα του, χάνει την μνήμη του, ακόμη και την πίστη του. Κοινωνίες των οποίων οι δεσμοί με την μητρική τους γλώσσα εξασθενούν, είναι αναπόφευκτο να χάσουν την ταυτότητά τους. Δυστυχώς η σημασία που δίνουμε στις ξένες γλώσσες αφήνει πίσω της τουρκικά μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.