Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας απευθυνόμενη προς το ευσεβές πλήρωμα της πέμπτης ηπείρου ανακοίνωσε ότι οι χειροτονίες των νέων Επισκόπων, οι οποίοι εξελέγησαν προσφάτως υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα τελεσθούν υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και των συλλειτουργούντων αυτώ αρχιερέων, ως εξής.

Το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, ώρα 6.30 π.μ.*, η χειροτονία του εψ. Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.
– Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, ώρα 6.30 π.μ.*, η χειροτονία του εψ. Επισκόπου Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου.
– Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, ώρα 6.30 π.μ.*, η χειροτονία του εψ. Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου.
– Την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, ώρα 6.30 π.μ.*, η χειροτονία του εψ. Επισκόπου Χαριουπόλεως κ. Προχόρου.

Η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος των τεσσάρων εψηφισμένων Επισκόπων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, προ του Εσπερινού, στις 5.00 μ.μ.**.

Τόσο η Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος όσο και οι αρχιερατικές χειροτονίες θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Marrickville του Σύδνεϋ.

Επισημαίνεται ότι για τις αρχιερατικές χειροτονίες θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησής τους ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσω των σελίδων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (facebook.com/goaa.aus) και της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Το Βήμα της Εκκλησίας» (facebook.com/thevema) στο Facebook, καθώς και μέσω της πλατφόρμας YouTube (https://m.youtube.com/c/VEMA_NEWS).

* Ώρα Ελλάδος: 10.30 μ.μ., της προηγουμένης ημέρας
** Ώρα Ελλάδος: 8 π.μ., της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.