Επιτόπια επίσκεψη στην αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, προκειμένου να επιθεωρήσουν την πρόοδο των εργασιών, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, 9 Απριλίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννος Καρούσος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, στην παρουσία επίσης των κ. Χρίστου Ζαννέττου, Δημάρχου Αγίας Νάπας, Μαρίνας Ιερωνυμίδου, Διευθύντριας Τμήματος Αρχαιοτήτων και άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος της πόλης, δηλώνει μεταξύ άλλων πως «εξέφρασε τις εγκάρδιές ευχαριστίες του προς τον φίλο Υπουργό για το προσωπικό του ενδιαφέρον για επιθεώρηση του έργου αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Τμήμα Αρχαιοτήτων μαζί με τον Πανιερώτατο, για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Τόνισε επίσης, την σημαντικότητα της αναστήλωσης, ανακαίνισης και αναβάθμισης του χώρου του Μοναστηριού, αφού πρόκειται για ένα χώρο που έχει σχέση με τη δημιουργία της Αγίας Νάπας. Τόσο ο εκθεσιακός, ο Μουσειακός αλλά και Αρχαιολογικός χώρος όπως και οι όλες δραστηριότητες που θα διεξάγονται θα αποτελέσουν πόλο έλξης για θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό κάτι το οποίο θα συμβάλει στη μέγιστη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.