Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 8.00 μ.μ. το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου πραγματοποίησαν στον Κάλαμο την εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους κατοίκους του νησιού, για την φιλοξενία που παρείχαν σε χιλιάδες Μεσολογγίτες κατά τη διάρκεια των Πολιορκιών, της Εξόδου αλλά και στη συνέχεια μέχρι την απελευθέρωση της Ιερής Πόλης το 1829.

Αφού εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδος Καλάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του περικαλλούς μνημείου που κατασκεύασε για λογαριασμό των οργανωτών ο εικαστικός κ. Ευάγγελος Ρόμπολας, ομιλίες, χαιρετισμοί, χορωδιακά τραγούδια και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων του Μεσολογγίου και του Καλάμου.

Λίγο αργότερα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, τοπικών φορεών και πλήθος κόσμου συνεχίστηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο λιμάνι του νησιού, με τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, τις απονομές τιμητικών τίτλων καθώς και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής και του Χορευτικού Ομίλου του Μεσολογγίου και άλλων τοπικών χορευτικών Σωματείων και χορωδιών, ενώ νωρίς το απόγευμα είχε προηγηθεί ιστιοπλοϊκός αγώνας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.