Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού εψάλη το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Μαΐου 2022 η Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ιερού Ναού Αγίας Υπομονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Να αναφερθεί πως το Ιερό Ναϊδριο ανηγέρθη με αποκλειστική πρωτοβουλία και μέριμνα της οικογένειας του κ. Χρήστου Αργυρού και βρίσκεται στον χώρο δίπλα από το εργαστήριο αρτοποιίας που διατηρεί, στην περιοχή Τσεχλιμπού Λευκάδος.

Περί της 6.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος και κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως έψαλλαν την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων και στη συνέχεια τον Πανηγυρικό Αρχιερατικός Εσπερινό με την ευκαιρία της εορτής της μνήμης της Οσίας. Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς και ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Χαράλαμπος Καλός, ενώ πολυπληθές ευσεβές εκκλησίασμα κατέκλεισε από νωρίς το απόγευμα τον προαύλιο χώρο γύρω από το νεοσύστατο Ιερό Ναΐσκο.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευλόγησε τους άρτους και τα κόλλυβα της Αγίας Υπομονής, αναφέρθηκε εν συντομία στο βίο και το πρόσωπο της εορταζομένης Αγίας στην οποία και θα τιμάται το Ιερό Παρεκκλήσιο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Αργυρός ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους κληρικούς και τους πολιτικούς φορείς του τόπου για την παρουσία τους καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

Το πρωί της Κυριακής, 29 Μαΐου 2022 τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.