Χαιρετίζω εγκάρδια όλους τους παρευρισκόμενους στο 5ο Πανρωσικό Επιστημονικό Συνέδριο για τη Θεολογία.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Σας χαιρετώ με την ευκαιρία της έναρξης του συνεδρίου.

Οι συναντήσεις σας συγκεντρώνουν εκπροσώπους κυβερνητικών αρχών, επιστημονικών, εκπαιδευτικών και ειδικών κοινοτήτων, θρησκευτικών και δημόσιων οργανισμών στον χώρο του Eθνικού Πυρηνικού Πανεπιστημίου Επιστημονικής Έρευνας «MEPhI». Επιτρέψτε τους, κατά τη διάρκεια συναντήσεων και συζητήσεων, να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη της θεολογίας και τη βελτίωση του διεπιστημονικού διαλόγου αυτής με συναφή γνωστικά πεδία, καθώς και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και ειδικών σε αυτόν τον τομέα.

Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η θεολογία, ως επιστήμη, επιτελεί μια υπεύθυνη εκπαιδευτική, ιδεολογική αποστολή, συμβάλλει στη διατήρηση των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών της χώρας μας και βοηθά στη διαμόρφωση απαντήσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις. Μεταξύ αυτών είναι η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός. Και για να τους αντισταθούμε, είναι σημαντικό όχι μόνο το αποτελεσματικό έργο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των δομών εξουσίας, αλλά και οι ακούραστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι εις βάθος μελέτες των σύγχρονων κοινωνικών, κοινωνικών, εθνοπολιτισμικών προβλημάτων.

Είμαι πεπεισμένος ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί με δημιουργικό, εποικοδομητικό τρόπο και οι αποφάσεις του θα συμβάλουν στην ενίσχυση της διαθρησκειακής αλληλεπίδρασης, στη διατήρηση της καλής γειτονίας και της αρμονίας στην κοινωνία.

Εύχομαι καρποφόρο έργο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.