ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Όπως ανέφερε η νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις δίδεται για να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2020, ισχύει η καταβολή στου φόρου σε 8 δόσεις και θα γίνουν και οι αναγκαίες προσαρμογές για τις δόσεις αυτές

Ημερομηνία πληρωμής επιδομάτων και παροχών ΟΠΕΚΑ για τον μήνα Ιούλιο 2020

ΟΠΕΚΑ:

Την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου 2020 θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Επίδομα Παιδιού, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Μια στις τρεις νέες συντάξεις θα εκδίδονται από σήμερα ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» το οποίο εγκαινίασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Στόχος είναι- όπως δήλωσε ο Κυριακός Μητσοτάκης- μέχρι το 2022 να μην υπάρχουν συντάξεις σε εκκρεμότητα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών. Η νέα ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Θα απονέμονται 4.000 συντάξεις τον μήνα

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά την πρώτη φάση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και θα καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Πρόκειται για μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία σε όλα της τα στάδια, τόσο στο στάδιο της αίτησης, όσο και στο στάδιο της επεξεργασίας, της έκδοσης και τέλος σε αυτό της κοινοποίησης της συνταξιοδοτικής απόφασης στον δικαιούχο.

«Ξεκινάμε, όπως έχουμε ήδη πει με τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις τ. ΟΓΑ.

Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί όλες οι συντάξεις αναπηρίας ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ενταχθεί και υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος.

Θα φτάσουμε, δηλαδή, στο τέλος του 2021 να απονέμουμε ψηφιακά το 80-85% των συντάξεων» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.