Ποιος θα κάνει τους ελέγχους στις εκκλησίες; Ποια είναι η ποινή αν ένας πιστός βρεθεί χωρίς τεστ; Για την είσοδο σε κομμωτήριο, πότε πρέπει να έχει γίνει το τεστ; Πώς θα γίνεται ο έλεγχος στους άνω των 60 ετών χωρίς τρίτη δόση; Τι ισχύει με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων και ποιες περιοχές αφορά;

Διευκρινίσεις των μέτρων που ανακοινώθηκαν και θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα δίνει ο ΣΚΑΪ. Τα ερωτήματα είναι ακόμα πολλά, και ο Γιάννης Καντέλης απαντά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκκλησίες. Ανοίγει πλέον ανοίγει ο δρόμος για ελέγχους και στους ναούς, αλλά το ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιος θα κάνει αυτούς τους ελέγχους. 

ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ 

Ποιος θα κάνει τους ελέγχους στις εκκλησίες;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους ελέγχους θα διεξάγουν η ΕΛΑΣ και η Αρχή Διαφάνειας όπως γίνεται και αλλού. Βέβαια το βάρος θα πέφτει στις ίδιες τις εκκλησίες με τους επιτρόπους του κάθε ναού να κάνουν αυτούς τους ελέγχους, ενώ μιλάμε για ύπαρξη τεστ όταν έχει λειτουργία. Αν ένας πιστός όταν δεν έχει λειτουργία μπει μόνος του να ανάψει κερί κανείς δε θα του ζητήσει PCR ή rapid τεστ.  

Ποια είναι η ποινή αν ένας πιστός βρεθεί χωρίς τεστ;

Αν βρεθεί ένας πιστός χωρίς τεστ, η ποινή είναι το πρόστιμο των 300 ευρώ όπως σε κάθε άλλη δραστηριότητα όπου κάποιος θα βρεθεί σε κλειστό χώρο χωρίς να είναι εμβολιασμένος και δεν έχει κάνει και το απαραίτητο τεστ – εφόσον βέβαια μπορεί να μπει με τεστ στο συγκεκριμένο χώρο. 

Για την είσοδο σε κομμωτήριο, πότε πρέπει να έχει γίνει το τεστ;

Ισχύει το PCR 72 ωρών και το rapid των 48 ωρών για να πάει κάποιος/κάποια σε κομμωτήριο. 

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος στους άνω των 60 ετών χωρίς τρίτη δόση; Ακυρώνεται το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που είναι διαφορετικό του ελληνικού πιστοποιητικού;

Είναι το πιο περίπλοκο θέμα, και θα αξιοποιηθεί ο χρόνος μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για να εμβολιαστούν  με την τρίτη δόση όσοι άνω των 60 έχει λήξει το εξάμηνο ώστε να λυθούν και αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί μόνη της η κυβέρνηση να ακυρώσει το ευρωπιστοποιητικό, καθώς τότε θα έχουμε το παράδοξο να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους στην Ελλάδα ξένοι άνω των 60, και όχι Έλληνες. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά μόνο το ελληνικό πιστοποιητικό, αλλά αναμένουμε έως τις 13 Δεκεμβρίου για το εάν θα υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή απόφαση. 

Τι ισχύει με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων και ποιες περιοχές αφορά;

Δε θα αφορά όλη την Ελλάδα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο με την έκδοση του ΦΕΚ θα μάθουμε όλες τις περιοχές. Είναι δεδομένο ότι το νέο ωράριο θα αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα. Κανείς δεν θα μπορεί να ανοίξει πριν τις 10 το πρωί, με το 8ωρο η λειτουργία θα είναι έως τις 6 το απόγευμα, ή έως τις 9 το βράδυ με διευρυμένο ωράριο, και τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν μόνο αυτές τις ώρες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.