ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναγκάζει την κυβέρνηση να επανεξετάσει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν παράταση μίας εβδομάδας για το πρώτο κουδούνι (στις 14 Σεπτεμβρίου), ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στις 4 το απόγευμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Βρεφονηπιακοί με προαιρετική χρήση μάσκας για τα παιδιά

Σήμερα άνοιξαν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε αυτούς, αλλά όχι για τα βρέφη και τα νήπια.

Η επαναλειτουργία των σταθμών θα γίνει σε καθημερινή βάση, χωρίς περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών:

Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

Διαχωρισμός των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο
Ειδική μέριμνα για τη σίτιση

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει ζητήσει μεταξύ άλλων τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας, τα προληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζομένους, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου παιδαγωγικού προσωπικού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στην Αττική συνεχίζονται οι έλεγχοι για κορονοϊό σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Σήμερα το πρωί, κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μαζί με τον ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι, το Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη.

Τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2 στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στις δομές. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.