Ι.Μ. ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο χωριό Διπόταμος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα λέγοντας μεταξύ άλλων: “Αδελφοί μου, ας καταρρίψουμε κάθε βαβέλ αυτοδικαιώσεως στην ζωή μας!”.
“Αγαπητοί μου αδελφοί, σήμερα η Αγία μας Εκκλησία ανοίγει μια ευλογημένη περίοδο στην ζωή μας, την περίοδο του Αγίου Τριωδίου και μας προβάλλει δυο προσωπικότητες προς παραδειγματισμό, του Τελώνου και του Φαρισαίου…..Κάθε συμβιβασμός στην ζωή μας κυοφορεί μια παθολογία καθότι στερεί από την ανθρώπινη φύση μας την δυνατότητα ενός μέλλοντος στην άνοιξη και στην δημιουργία”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

“Ο Φαρισαίος της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής συμβιβάστηκε με την αυταρέσκειά του, χειραγωγήθηκε από τον εγωισμό του και κατέστρεψε την προοπτική της συναντήσεώς του με τον Θεό. Ο Τελώνης, χωρίς συμβιβασμούς, αντικρίζει την ύπαρξή του ρίχνοντας φως Θεού στα βήματά του, με εσωτερική συντριβή, με επίγνωση, με την αρετή της μετάνοιας”, είπε χαρακτηριστικά.

“Αδελφοί μου, ας καταρρίψουμε κάθε βαβέλ αυτοδικαιώσεως στην ζωή μας! Ας αντισταθούμε σε αυτόν τον πειρασμό, επιλέγοντας την ευλογημένη μετάνοια, το ευλογημένο λουτρό την εσωτερικής θέασης, της γνώσεως και της συντριβής, δίνοντας προοπτική στην ζωή μας για την συνάντηση μας με τον Θεό”, τόνισε.

Μετά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους κατοίκους του Διποτάμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.