ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, πραγματοποιήθηκε ο παιδικός και εφηβικός διαγωνισμός απαγγελίας Ορθόδοξης θρησκευτικής ποίησης.

Την περίοδο 1η Σεπτεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από θεματικά μαθήματα για παιδιά και νέους, εργαστήρια ποίησης και απαγγελίας, ενώ ο διαγωνισμός απαγγελίας ορθόδοξης θρησκευτικής ποίησης πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2022. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 76 μαθητές.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε έξι κατηγορίες: νηπιαγωγεία, Πρώτη Δημοτικού έως Τρίτη Δημοτικού, Τετάρτη Δημοτικού έως Έκτη Δημοτικού, Έβδομη τάξη έως Όγδοη Τάξη, ειδικά σχολεία και σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακόμη, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, μέσα από προετοιμασμένες απαγγελίες, έδειξαν όχι μόνο την ομορφιά της ορθόδοξης ποίησης, αλλά και τον πλούτο της κοινής κληρονομιάς του πολωνικού, λευκορωσικού και ουκρανικού πολιτισμού, τις κοινές πνευματικές αξίες, τα ήθη και τα έθιμα.

«Η ανακάλυψη και η καλλιέργεια της ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική για έναν νέο άνθρωπο που ζει σε έναν κόσμο διαποτισμένο από τον σχετικισμό των αξιών», όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εν Πολωνίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο διαγωνισμός είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, και αποτελεί μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια των δεκαεπτά ετών που πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, πάνω από 2.400 μαθητές από την περιοχή Hajnówka, τη Βαρσοβία, το Κίεβο (Ουκρανία), το Mosty (Λευκορωσία), και άλλων περιοχών.

Οι φετινές απαγγελίες ανέδειξαν τα επιτεύγματα πολλών ποιητών διαφορετικών εποχών, εθνικοτήτων.

Μπροστά στο συγκεντρωμένο κοινό, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τόσο τις σημαντικές αξίες για κάθε άνθρωπο όπως την καλοσύνη, την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη, τη σεμνότητα, τον σεβασμό, την εγκαρδιότητα, την απλότητα.

Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα στα Λευκορωσικά, Ουκρανικά και Πολωνικά. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.