Ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος εξέδωσε διάταγμα ελεύθερης κυκλοφορίας των ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας – Καλεί να περιορίζονται οι συμμετέχοντες στην κηδεία μόνο σε στενούς συγγενείς.

Διάταγμα ελεύθερης κυκλοφορίας των ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κιέβου εξέδωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Σύμφωνα με το διάταγμα «Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου, η Μητρόπολη Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) ανακοινώνει ότι λόγω ειδικών συνθηκών στρατιωτικού νόμου, απειλής για τη ζωή και την ασφάλεια, παρέχονται οι ακόλουθες ευλογίες:

1. Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων στα σημεία ελέγχου, όλοι οι κληρικοί της PCU δεν εμποδίζονται από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, της εδαφικής άμυνας, της αστυνομίας ή άλλων εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων του ουκρανικού κράτους να διενεργούν επιθεωρήσεις προσωπικών και περιουσιακών στοιχείων.

2. Μην παρεμβαίνετε στην επανεξέταση των νεκρικών ακολουθιών, που δεν είναι ένδειξη ασέβειας για το πένθος για τους νεκρούς, αλλά προκαλείται από ειδικές συνθήκες και ανηθικότητα του εχθρού, ικανού να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να διαπράξει ένα έγκλημα.

3. Περιορίστε τον αριθμό των συμμετεχόντων στη νεκρώσιμη ακολουθία μόνο σε στενούς συγγενείς ή άλλους συγγενείς».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.