Πλήθος κόσμου για την Παναγία στο Ναύπλιο. Όπως μας πληροφορεί το Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, με πλήθος κόσμου να συρρέει και να τιμά την μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πρωτοφανής η προσέλευση του κόσμου στην Κοίμηση της Θεοτόκου πλημμυρίζοντας τους δρόμους και παιανίζοντας η Φιλαρμονική Ορχήστρα στα στενά της Άριας.

Γιορτή Παναγίας στο Ναύπλιο

Έψαλε ο διακεκριμένος Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Γενικός Διευθυντής του Ωδείου κ. Νικόλαος Αμοργιανός μετά των Σπουδαστών του Μουσικού Ιδρύματος της Ι. Μ. Π. Να σημειωθεί ότι, το Ωδείο της Ι. Μ. Π και η Διεύθυνση, τον τελευταίο χρόνο δίνουν καθημερινά το παρόν σε κάθε μουσική, πολιτιστική και κοινωνική δράση στην πόλη του Πειραιά και όχι μόνο, αναβαθμίζοντας τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Αρωγός ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο ευεργέτης εφοπλιστής κ. Αθανάσιος Μαρτίνος διοικητής του Αγίου Όρους, ο οποίος συνέβαλε στην μεγάλη αγορά μουσικών οργάνων του Ωδείου.

Γιορτή Παναγίας Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Ναύπλιο

Ο κ. Νίκος Αμοργιανός πολυβραβευθείς για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό της πατρίδος μας και τ. Αντιδήμαρχος Πειραιώς, τυγχάνει εκ των στενών συνεργατών του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Μία επιλογή ορόσημο όπως αποδείχθηκε για το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού οδεύει μέσα σε ένα χρόνο προς την κορυφή μεταξύ των σπουδαιοτέρων Μουσικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Παναγία στο Ναύπλιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.