Ο ιερός ναός αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας έχει την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθεί απότμημα της κάρας του αγίου μεγαλομάρτυρος Κυπριανού του από μάγων.

ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ: Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ναό έως τις 26 Οκτωβρίου και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες. Δείτε φωτογραφίες.

Ο ιερός ναός αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας έχει την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθεί απότμημα της κάρας του αγίου μεγαλομάρτυρος Κυπριανού του από μάγων.

Η υποδοχή πραγματοποιηθηκε σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από τον Μητροπολιτη Κηφισιας κ Κύριλλο , πλαισιούμενο από πλήθος Ιερεών της Μητροπολεως Κηφισιας, στα προπύλαια του ναού και θα παραμείνει προς προσκύνηση μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου.

Η Οσία Ματρώνα ονομαζόταν, αρχικά, Μαρία και γεννήθηκε στο χωριό Βολισσός της Χίου από γονείς ευσεβείς και πλουσίους, τον Λέοντα και την Άννα.

Η συνέχεια στο άρθρο ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός υποδέχθηκαν την Κάρα του Αγίου Κυπριανού (ΦΩΤΟ)

Έξι άλλες αδελφές της Μαρίας, μεγαλύτερες της, παντρεύτηκαν η μία μετά την άλλη, περιζήτητες νύφες για την ομορφιά, την ανατροφή και για την καλή προίκα τους. Η μικρότερη αφοσιώθηκε στη μελέτη των θείων και ασχολείτο θερμά με φιλανθρωπικά καθήκοντα. Έτσι θέλησε να ακολουθήσει άλλο δρόμο.

Η τακτική επαφή της με τις καλογριές των γυναικείων μοναστηριών του νησιού, έκανε τη Μαρία να ποθήσει την αγνή μοναχική ζωή. Αλλά η αγάπη προς τους γονείς της, τη συγκρατούσε στο πατρικό της σπίτι.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.