«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο, άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Την αντίθεσή του στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο που θα προβλέπει τον πολιτικό γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια επανέλαβε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης.

«Δεν θα το ψηφίσω», επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης.

«Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ», είπε ο στον ΣΚΑΙ ο Θάνος Πλεύρης.

«Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης, δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω», διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο, άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές», είπε.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: «γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του δικαίου μας, επιλογή του γονέας 1 και γονέας 2 (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μην χρησιμοποιούνται τα έμφυλα, και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα). Η διάταξη όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ. Θέλει να κάνει τη γυναίκα μηχανή παραγωγής τέκνων για να ικανοποιείται το «εγώ» κάποιων για να κάνουν παιδιά».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.