Λήξη στους τρεις μήνες εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για την αναμνηστική δόση, πλέον θα πρέπει να προσαρμοστεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού στα νέα δεδομένα.

«Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε ανακοινώσεις, διότι υπάρχουν αρκετά τεχνικά θέματα. Θα πρέπει δηλαδή να δοθεί και ένας συγκεκριμένος χρόνος στους ανθρώπους για να εμβολιαστούν. Η κατεύθυνση είναι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα σχετικά με τον εμβολιασμό στους τρεις μήνες και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στον Ant1 το Σάββατο.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες της δημοσιογράφου του Star Κατερίνας Παπακωστοπούλου, υπήρξε εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή να ισχύει για τρεις μήνες το πιστοποιητικό νόσησης.

«Αυτή τη στιγμή είναι στο εξάμηνο και εμείς ως κυβέρνηση από τη στιγμή που έχουμε εισήγηση και από την επιτροπή ότι πρέπει να υπάρξει προσαρμογή τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις… Σας λέω ότι η κατεύθυνση θα είναι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, τόσο στο σκέλος του εμβολιασμού, που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, όσο και στο σκέλος του πιστοποιητικού νόσησης» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ακόμα ότι δύο κρούσματα στην Αθήνα εξετάζονται ως ύποπτα της μετάλλαξης Όμικρον. Πρόκειται για δύο Έλληνες που ήρθαν στη χώρα από την Αφρική, πριν την επιβολή των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.