ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ; Πιστοί προσκύνησαν τεμάχιο λειψάνου του οσίου Αλεξίου στη Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας. Του π. Ηλία Μάκου. Πιστοί είχαν την ευκαιρία, την ημέρα μνήμης του οσίου Αλεξίου, να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του στη Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από ιδιόχειρη μαρτυρία για το Κρυφό Σχολειό στο Μοναστήρι Γηρομερίου.

Κατά τις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, εόρτασε και ο ο εκ των μελών της Αδελφότητας, αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος, οποίος ήταν και ο λειτουργός, ενώ ο ηγούμενος π. Μεθόδιος και ο αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ διακόνησαν στο ψαλτήρι, προσήλθαν, τηρουμένων των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αρκετοί προσκυνητές και ασπαζόμενοι το λείψανο επικαλέστηκαν την προστασία του οσίου.

Ιερά Μονή Γηρομερίου

Ιερά Μονή Γηρομερίου 2022

Ιερά Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας 2022

Οι άνθρωποι έχουμε στη δύσκολη εποχή μας ανάγκη από στηρίγματα. Αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο ότι η πρόσκαιρη ζωή μας επί της γης δεν είναι ασφαλώς περίπατος αναψυχής. Είναι συνήθως πορεία ανηφορική και επίμοχθη, συνδυασμένη με αγώνες και αγωνίες.

Η μόνωση, στην οποία είμαστε αναγκασμένοι να βρισκόμαστε, μας δημιουργεί θλίψη και αθυμία μεγάλη.

Και πράττοντας, όπως οι πατέρες της Μονής Γηρομερίου, που έχουν ως παράδειγμα τη ζωή των αγίων και προσπαθούν, στο μέτρο των ανθρώπινων δυνατοτήτων, να φανούν άξιοι των δωρεών του Θεού και η ψυχή τους να διατηρείται καθαρή, οφείλουμε να έχουμε την ελπίδα μας στο Θεό.

Όπως την είχε ο όσιος Αλέξιος, ο οποίος τον δοξολογούσε με βαθιά ευγνωμοσύνη. Και το τεμάχιο λείψάνου του, το οποίο εκτέθηκε προς προσκύνηση στη Μονή Γηρομερίου είναι μια υπενθύμιση και μια αφορμή ταυτόχρονα να δοξολογούμε και εμείς Εκείνον, που είναι η σωτηρία μας.

Ιερά Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας Κοινωνία

Τα Μοναστήρια, όπως και αυτό της Μονής Γηρομερίου, βοηθούν μέσα από την προσευχή και την πνευματική παρουσία των μοναχών και τις λειτουργικές ευκαιρίες να μην χαλαρώσει η ψυχή μας και να μην καταληφθεί από νυσταγμό και αθυμία, λόγω της αποχαύνωσης, που προκαλούν οι μικρότητες.

Και για να μη συμβεί αυτό, δηλαδή για να αποφύγουμε τη μικροψυχία, χρειάζεται με υψωμένα τα χέρια, μιμούμενοι τους μοναχούς, να ικετεύουμε: Θεέ μου, σε παρακαλούμε, ενθάρρυνέ μας και στήριξέ μας, δίνοντας ισχυρή πίστη, ώστε να διώξουμε την ατονία της καρδιάς μας και την μικροψυχία μας.

Και αυτή την ευλογημένη εμπιστοσύνη στον Θεό, που είναι άγκυρα ασφαλής, που δίνει ζωή στον άνθρωπο και αισιοδοξία, και την οποία αισθάνονται οι πατέρες της Μονής Γηρομερίου, είναι ανάγκη να τονώσουμε και να ενισχύσουμε.

Είναι μεγάλο φάρμακο η πίστη. για την καλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Οποιαδήποτε αιτία και αν μας προκαλεί εμπόδια, οσεσδήποτε βασανιστικές καταστάσεις και αν ταλαιπωρούν την ψυχή, η πίστη ότι ο Θεός είναι μαζί μας, βοηθός και ενισχυτής μας, και η προσμονή ότι καλύτερες και λαμπρότερες ημέρες θα ανατείλουν, έχουν τη δύναμη να διασκορπίσουν τα νέφη, που καλύπτουν τον ορίζοντα και να διαλύσουν ό,τι μας περικυκλώνει και μας κάνει να ασφυκτιούμε.

Λείψανο Οσίου Αλεξίου

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.