«Ας μην διερωτόμεθα, αδελφοί μου, πότε είδαμε και πότε ακούσαμε τον Χριστό για να Τον πιστεύσουμε και να ακολουθήσουμε στην ομολογία τον πρώην τυφλό της ευαγγελικής περικοπής. Γιατί ο Χριστός γίνεται καθημερινά ορατός μέσα από την αρμονία του κόσμου, μέσα από το θαύμα της φύσεως και της ζωής. Γίνεται ορατός μέσα στο θαύμα της Εκκλησίας, η οποία «πολεμουμένη νικά».

Γίνεται ορατός μέσα από τη ζωή των αγίων της Εκκλησίας, γιατί η ζωή των αγίων είναι η ζωή του Χριστού. Γίνεται ορατός, όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε, καθημερινά στον καθένα από εμάς στα πρόσωπα των αδελφών μας και μάλιστα στα πρόσωπα «των αδελφών του των ελαχίστων», στα πρόσωπα όλων αυτών που πεινούν, που διψούν, που είναι φτωχοί, άρρωστοι, φυλακισμένοι, ταλαιπωρημένοι και εξουθενωμένοι. Τον Χριστό όμως δεν Τον βλέπουμε μόνο, Τον ακούμε κόλας, γιατί ο λόγος Του είναι ο λόγος του Ευαγγελίου, είναι ο λόγος της Εκκλησίας, είναι ο λόγος των πατέρων, είναι οι αλάλητοι στεναγμοί του αγίου Πνεύματος που ακούγονται στην ψυχή μας την ώρα της προσευχής και της θείας λατρείας. Ο Χριστός δεν είναι ένας άγνωστος για μας, είναι Αυτός που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά, εφόσον το θέλουμε, εφόσον έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά της ψυχής μας, όπως τα είχε ο πρώην τυφλός.

Εάν έως τώρα δεν έχουμε αντιληφθεί την παρουσία Του και δεν έχουμε ακούσει τη φωνή Του, ας σπεύσουμε να Τον συναντήσουμε στην ζώσα κολυμβήθρα του Σιλωάμ, την Εκκλησία, ας αναγεννηθούμε εκεί με τα μυστήρια Της, ας σπεύσουμε να ακούσουμε τον λόγο του Ευαγγελίου Του, για να ομολογήσουμε και εμείς μαζί με τον θεραπευθέντα τυφλό την πίστη μας σ’ Αυτόν: «πιστεύω Κύριε.» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, στoν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καβύλης, όπου ιερούργησε την Κυριακή του Τυφλού, 6 του μηνός Ιουνίου ε.έ, ερμηνεύων την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.