Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, στο Φανάρι βρέθηκε αντιπροσωπεία από Αγιορείτες μοναχούς -αποτελούμενη από τον Γέρων Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη και τον Γέρων Νικόδημο Αγιοπαυλίτη -όπου ορίστηκε το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης τους Βαρθολομαίου αλλά και την προετοιμασία της Αθωνικής Πολιτείας για την υποδοχή του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, καθώς η επίσκεψη αυτή καθόλου τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία και όσα διαδραματίζονται στην παγκόσμια Ορθοδοξία.

Συνοδοί του θα είναι οι μητροπολίτες Μιλήτου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, Γαλλίας και Πολυανής και Κιλκισίου.

Επίσης, ο Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο πατριαρχικός διάκονος Ιερώνυμος Σωτηρέλης, ο Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκος Παπαχρήστου. Στην Αθωνική Πολιτεία αναμένονται να προσέλθουν μέλη της κυβερνήσεως και της αντιπολίτευσης.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.