Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη για το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στο Άγιο Όρος. Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στο Άγιο Όρος είναι γεγονός. Μοναχός νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πηγές από το Άγιο Όρος σημείωσαν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: ΄΄Πιστεύουμε σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα. Ήταν λάθος που πήγαν στην Αγγλία τέτοια εποχή.

Το γνωρίζαμε από χθες το πρωί και αναμέναμε τα αποτελέσματα.΄΄

Οι πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Μετά από διευκρίνηση από τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου:

Το αποτέλεσμα γνωστοποιήθηκε σήμερα (28.03.2020) το πρωί και πάραυτα μας ενημέρωσε η Ιερά και Σεβάσμια Μονή Ξενοφώντος στις 09:49 και στην συνέχεια το Κέντρο Υγείας στις 10:57. Από χθες μας έγινε γνωστή η μεταφορά ασθενούντος Αδελφού της Ι.Μ. Ξενοφώντος στο πλησιέστερο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής λόγω αγνώστων αιτιάσεων και όχι κρούσματος.

Το ταξίδι στην Αγγλία – Λείψανα στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για έναν μεσήλικα, περίπου 60 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αγγλία και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία πριν την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης εισόδου επισκεπτών στο Άγιο Όρος, στις 20 Μαρτίου.

Ο μοναχός παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, ενώ μετά τα θετικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Να σημειώσουμε ότι το χρονικό διάστημα που διέμεινε στη Μονή Ξενοφώντος, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ήρθε σε επαφή με δύο μοναχούς, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα εντός της Μονής.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.