Ο Άγιος Νικόλαος είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης, αλλά και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας, γι’ αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος των Μύρων.

Σε πολλές πόλεις της Ελλάδος είναι προστάτης, δηλαδή πολιούχος. Όμως σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχει και ένας ναός που τιμάται στο όνομά του.

Οι πόλεις που έχουν πολιούχο τον Άγιο Νικόλαο:

Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Γαλαξείδι, Δελφοί, Κοζάνη, Οινούσσες, Πολύγυρος, Πάργα, Νέα Αλικαρνασσός Κρήτης, Σύρος, Ακρολίμνη Πέλλας, Μεγάλος Βάλτος Κορίνθου, Αστακός, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Κως, Αλποχώρι Ηλείας, Κάλυμνος, Γαστούνη.

Εκκλησία Live – Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγίου Νικολάου Ζωντανά. Ακολουθία Όρθρου και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ο Άγιος Νικόλαος ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας και Θαυματουργός.

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου το πρωί στις 07.00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσει την Ακολουθία της Αρτοκλασίας επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Ζωντανή μετάδοση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού από 7:00 π.μ. ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου από τον ΙΙερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων 6.12.2022

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.