Ι.Μ. ΠΑΤΡΩΝ: “Εκείνοι που κρατάνε τα χωριά μας ακόμα ζωντανά είναι οι Ιερείς μας, οι περισσότεροι των οποίων κατοικούν σε αυτά με τις οικογένειές τους”, ανέφερε μεταξύ άλλων στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κατά την περιοδεία του στα ορεινά χωριά της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας και σημείωσε επίσης: “Υποκλινόμεθα μπροστά στην ιερατική τους Διακονία και τους ευχόμεθα υγιείαν αμφιστεφή και μακροχρόνιον διακονίαν εις το Γεώργιον του Κυρίου”.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών:

Σε κλίμα κατανύξεως και ιεράς συγκινήσεως κατά την περιοδεία του στα ορεινά χωριά της Μητροπόλεως Πατρών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετίμησε Ιερείς, λευκασμένους στην ιερατική διακονία, στα χωριά της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, οι οποίοι επί δεκάδες ετών, φιλόθεοι και φιλάγιοι, ιερατεύουν δοξάζοντες τον εν Τριάδι προσκυνούμενον Θεόν ημών και διακονούντες τους ευσεβείς Χριστιανούς που απέμειναν στα χωριά μας

Πατρών Χρυσόστομος: “Είναι ήρωες που φυλάττουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους”

Ο Σεβασμιώτατος τους εχαρακτήρισε ήρωες που φυλάσσουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους, που εγκαταλείφθησαν και ερήμωσαν τα χωριά μας, ένεκα της κακής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών για την ύπαιθρο χώρα.

Πατρών Χρυσόστομος: “Είναι ήρωες που φυλάττουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους” Πατρών Χρυσόστομος: “Είναι ήρωες που φυλάττουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους”

«Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσωμε τα χωριά μας, όσο μπορούμε, ζωντανά», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, «και για αυτό ευκαίρως ακαίρως τα επισκεπτόμεθα και τους δίνομε πνοή με τις λειτουργικές και λατρευτικές συνάξεις και άλλες τελετές. Όμως εκείνοι που κρατάνε τα χωριά μας ακόμα ζωντανά είναι οι Ιερείς μας, οι περισσότεροι των οποίων κατοικούν σε αυτά με τις οικογένειές τους. Ελευκάνθισαν λειτουργούντες, στους κεντρικούς Ναούς των χωριών και στα Εξωκκλήσια και συνεχίζουν να χτυπούν την καμπάνα για να συνάξουν τα εσκορπισμένα τέκνα των ορεινών ενοριών. Δεν ζήτησαν μεγάλες ενορίες ή μετακινήσεις τους στις πόλεις. Κάποιοι εξ αυτών, όταν τους προτάθηκε κάτι τέτοιο, ευγενώς ηρνήθησαν μη θελήσαντες να εγκαταλείψουν το μικρόν, αλλά ηγαπημένο ποίμνιό τους. Υποκλινόμεθα μπροστά στην ιερατική τους Διακονία και τους ευχόμεθα υγιείαν αμφιστεφή και μακροχρόνιον διακονίαν εις το Γεώργιον του Κυρίου» ετόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Πατρών Χρυσόστομος: “Είναι ήρωες που φυλάττουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους” Πατρών Χρυσόστομος: “Είναι ήρωες που φυλάττουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους” Πατρών Χρυσόστομος: “Είναι ήρωες που φυλάττουν πνευματικάς θερμοπύλας σε καιρούς δύσκολους”

Το εκκλησίασμα σε όλες τις περιπτώσεις εν χαρά και αλαλαγμώ επεκρότησε την ενέργεια αυτήν του Σεβασμιωτάτου, κραυγάζοντας το «Άξιος» και τας χείρας κροτούντες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.