Την 6η Δεκεμβρίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη συνοικία Champ Cesair Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Ταμιάθεως κ.Γερμανού, Προϊσταμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος ετέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μελών του πληρώματος του θρυλικού αντιτορπιλικού «Αδρίας», το οποίο κατόπιν μίας συγκλονιστικής ιστορίας κατέπλευσε χωρίς πλώρη στο λιμένα της Αλεξανδρείας την 6η Δεκεμβρίου 1943.

Ακολούθησε εόρτια σύναξη στο παρακείμενο Αρχονταρίκι του προ ολίγων ετών πλήρως ανακαινισθέντος Ιερού Ναού. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν ο Εντιμ.κ.Ιωάννης Πυργάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, ο Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Κωνσταντίνος Βαρουξής, σύνδεσμος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με το αντίστοιχο Αιγυπτιακό, εκπαιδευτικοί και πιστοί της Μ.Πόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.