Τη συμπαράστασή τους προς την πληγείσα από τις πλημμύρες Κρήτη εξέφρασαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα στο νησί της Κρήτης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, απέστειλε Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα, προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, για να εκφράσει το Πατρικό και στοργικό ενδιαφέρον Του και την αμέριστη συμπαράστασή Του στους πληγέντες αδελφούς της Μεγαλονήσου και για να επιδαψιλεύσει την Πατριαρχική ευχή και ευλογία Του από το Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας προς το δοκιμαζόμενο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μεγαλονήσου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πέμπει:

«…Ἀδελφικόν ἀσπασμόν εἰς ὑμᾶς τούς αὐτόθι τιμίους ἀδελφούς Ἱεράρχας, παραμυθίαν εἰς τούς πληγέντας καί εὐλογίαν καί εὐχήν ἀπό τοῦ Ἱεροῦ Φαναρίου πρός τόν γενναιόφρονα Κρητικόν λαόν».

 

Επίσης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, απέστειλε επιστολή, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ακόμα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος προκειμένου να ενημερωθεί για τα γενόμενα θλιβερά γεγονότα και να δηλώσει την συμπαράστασή του στους συντοπίτες του Κρητικούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.