Άνθρωποι, από Ελλάδα και εξωτερικό παίρνουν τηλέφωνο στην «Κιβωτό της Αγάπης», στην Πάτρα και ρωτούν αν εμπλέκεται στην υπόθεση της… «Κιβωτού του Κόσμου»!

«Κιβωτός της Αγάπης». Φιλανθρωπικό σωματείο της Πάτρας, που λειτουργεί από το 1973, με στόχο την ανάπτυξη αγαθοεργού δράσης και τη γαλήνη αναπήρων παιδιών. Δεν έχει ουδεμία σχέση με την «Κιβωτό του Κόσμου», για την οποία είναι σε εξέλιξη δικαστική έρευνα μετά από αλλεπάλληλες και διασταυρούμενες αποκαλύψεις και καταγγελίες σε διάφορα επίπεδα.

Μπορεί η κοινή ονομασία ανάμεσα στα δύο ιδρύματα να προκαλεί σύγχυση, όμως αυτό αδικεί δυστυχώς την «Κιβωτό της Αγάπης» και δυσχεραίνει -εκ του αποτελέσματος- το σπουδαίο έργο των ανθρώπων του ιδρύματος, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Η πρόεδρος της «Κιβωτού της Αγάπης», Κατερίνα Νικολάου, δήλωσε στην «Π»: «Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάτι πρωτοφανές. Πολύς κόσμος, ακόμη και άνθρωποι που μας στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια, μας συνδέουν με την «Κιβωτό του Κόσμου» και απομακρύνονται από τη μεγάλη μας οικογένεια, θεωρώντας, είτε ότι συνεργαζόμαστε με την «Κιβωτό του Κόσμου», είτε ότι εμπλεκόμαστε σε ανάλογες ενέργειες και συμπεριφορές, οι οποίες είναι υπό διερεύνηση. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όμως σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις προς την «Κιβωτό της Αγάπης» είναι αρνητικές».

Η κ. Νικολάου αποκάλυψε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι τους τελευταίους μήνες, από τότε δηλαδή που ξέσπασε το θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου» και με κορύφωση τα φετινά Χριστούγεννα, «η στήριξη φορέων δεν ήταν η αναμενόμενη κι αν δεν ήταν η παρουσία κάποιων μεμονωμένων ιδιωτών, θα είχε προκύψει τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του ιδρύματος».

Όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη της «Κιβωτού της Αγάπης»: «Ανθρωπος που τα τελευταία χρόνια μας βοηθούσε στο να μπει πετρέλαιο στο ίδρυμα, φέτος για πρώτη φορά δεν μας στήριξε, καθώς θορυβήθηκε προφανώς με όσα άκουσε για την ‘‘Κιβωτό του Κόσμου’’, με την οποία ουδεμία σχέση έχουμε.

Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά δεν μας επισκέφθηκαν τις γιορτές όλα τα σχολεία και οι σύλλογοι που μας επισκέπτονται παραδοσιακά για ευχές και δώρα. Ανθρωποι μας παίρνουν τηλέφωνο, ακόμη και από το εξωτερικό, και μας ρωτούν αν εμπλεκόμαστε στην υπόθεση της ‘‘Κιβωτού του Κόσμου’’. Μας έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα χωρίς να φταίμε και είναι άδικο».

Απούσα η πολιτεία… παρόντες ιδιώτες

Γνωρίζετε πόσα χρήματα απαιτούνται σε μηνιαία βάση για τη λειτουργία της «Κιβωτού της Αγάπης»; Περίπου 120.000 ευρώ, τα οποία αφορούν τις μισθοδοσίες του προσωπικού, το οποίο αριθμεί τα 53 άτομα (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, παιδοκόμοι, λογιστήριο, κ.λπ.), έξοδα σίτισης, προμήθεια αναλώσιμων (πάνες, φάρμακα, κ.λπ.) κι άλλες δαπάνες. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ιδρύματος, «η βοήθεια από την Πολιτεία δεν είναι αυτή που ενδείκνυται», ενώ «είναι απαραίτητο να υπάρξουν και κάποιες νομικές ρυθμίσεις για να ενισχύεται πιο εύκολα από το κράτος το ίδρυμα». Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος τις γιορτές υπήρξε σοβαρό πρόβλημα τόσο στην προμήθεια τροφίμων για τη σίτιση των παιδιών, όσο και του πετρελαίου για τη θέρμανση της πολυώροφης εγκατάστασης που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Επαναλαμβάνουμε: Αν δεν ήταν κάποιοι ιδιώτες, το πρόβλημα θα είχε τινάξει στον αέρα τη λειτουργία του ιδρύματος!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.