Πάτρα: Με αυστηρά μέτρα και με τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό, τιμάται σήμερα με ευλάβεια η εορτή του Αγίου Απόστολου Ανδρέα στην Πάτρα.

Σήμερα το πρωί τελείται πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγου, του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου, του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου, του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και του Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου.

Όπως είχε ανακοινώσει από χθες η ΕΡΤ, στον Ιερό Ναό του πολιούχου από χθες το πρωί ισχύουν αυστηρά μέτρα, όπου οι πιστοί εισέρχονται με σειρά και με τάξη από μία θύρα του ναού για το προσκύνημα ενώ τηρούνται οι αποστάσεις.

Κατά την τέλεση των ιερών ακολουθιών εντός του ναού θα βρίσκεται ο επιτρεπόμενος αριθμός πιστών, με την τοποθέτηση των καθισμάτων αραιά, ενώ στην ιερά λιτανεία θα συμμετάσχει μικρότερος αριθμός ιερέων, μαθητών και εθελοντών και δεν θα γίνουν στάσεις για δεήσεις.

Με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ έχει εγκατασταθεί συνεργείο του ΕΟΔΥ έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα χθες και σήμερα, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου ώστε όποιος επιθυμεί άμεσα και δωρεάν να κάνει το τεστ, πριν εισέλθει στον Ιερό Ναό, ενώ σήμερα θα γίνονται έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού από την αρχή διαφάνειας και την διεύθυνση Υγείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε από τους πολίτες την πιστή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου ώστε να μην προκύψει κανένα -υγειονομικό ατύχημα -στην περιοχή η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο» επιδημιολογικά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.