ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ: Πως φτιάχνουμε όμορφα Πασχαλινά αυγά μιας και όσοι ακολουθούν τα έθιμα των ημερών ετοιμάζονται να βάψουν τα πασχαλινά τους αυγά -μια διαδικασία που γίνεται συνήθως αύριο Μ. Πέμπτη.

Πασχαλινά αυγά-Αγορά

Αγοράζουμε αυγά μεσαίου μεγέθους και με μπεζ κέλυφος. Τα μπεζ αυγά θα αποκτήσουν πιο βαθύ κόκκινο χρώμα από ό,τι τα λευκά.

Τα λευκά αυγά όμως είναι ιδανικά για τα υπόλοιπα χρώματα, όπως κίτρινο, πράσινο κ.ο.κ.

Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε τα αυγά έξω από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Το επόμενο πρωί τα σκουπίζουμε ένα ένα, για να είναι η επιφάνειά τους καθαρή και λεία.

Χρησιμοποιούμε κατσαρόλα πλατιά. Κάποιες νοικοκυρές στρώνουν μια βαμβακερή πετσέτα στον πάτο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το σημαντικό πάντως είναι από τη μία να μην στριμώξουμε τα αυγά κι από την άλλη να μην αφήσουμε πολλά κενά μεταξύ τους. Και πάντα βράζουμε μία στρώση τη φορά.

Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα αυγά, μαζί με μια πρέζα αλάτι και μια κουταλιά ξύδι. Κλείνουμε το καπάκι και ανάβουμε το μάτι στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανοίγουμε το καπάκι. Στα 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά τελείως, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στην εστία για άλλα 5 λεπτά.

Για να κερδίσουμε χρόνο στο βάψιμο αυγών, μπορούμε να έχουμε έτοιμα βρασμένα τα αυγά από την προηγούμενη ημέρα, ώστε την Μεγάλη Πέμπτη να ασχοληθούμε μόνο με το βάψιμο.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της βαφής που αγοράσαμε, κυρίως όσον αφορά το χρόνο που χρειάζεται να αφήσουμε τα αυγά μας βυθισμένα μέσα σε αυτήν.

Διαλύουμε το φακελάκι της βαφής σε χλιαρό νερό και δεν ξεχνάμε να ρίξουμε μαζί αρκετό ξύδι.

Το ξύδι βοηθά να σταθεροποιηθεί το χρώμα πάνω στο αυγό.

Τοποθετούμε τα αυγά μέσα στη βαφή αφού έχουν κρυώσει από το βράσιμο και οπωσδήποτε σε μία στρώση.

Βγάζουμε προσεκτικά τα βαμμένα κόκκινα αυγά με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε πιατέλα.

Βουτάμε ένα μαλακό πανάκι μέσα σε ελαιόλαδο και τα τρίβουμε απαλά για να γυαλίσουν.

Αντί για πετσέτα μπορούμε να τα γυαλίσουμε και με πινέλο ή με λίγο βαμβάκι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.