Τῇ ἁγίᾳ καὶ μεγάλῃ Κυριακῇ τοῦ Πάσχα, αὐτὴν τὴν ζωηφόρον Ἀνάστασιν ἑορτάζομεν τοῦ Κυρίου, καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.

Αὐτῷ ἡ δόξα καὶ τὸ κράτος εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, Ἀμήν.

Εορτάστηκε την Κυριακή 24 Απριλίου 2022, σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο το Άγιον Πάσχα. Η ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Στην Μητρόπολή μας με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα τελέστηκε σε όλες τις ενορίες, η Τελετή της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Κέντρο του πανηγυρικού εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, προηξήρχε του Όρθρου και της Αρχιερατικής Λειτουργίας, παρουσία των Αρχών του Τόπου μας και πλήθους κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Πάσχα 2022, του Μητροπολίτη μας. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ)

Την Κυριακή το πρωί στις 10, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό, ο γνωστός σε όλους Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας. Αντίστοιχα Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγάπης πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στην γυναικεία μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης “Η Παναγία του Έβρου”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.