Την Τρίτη, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Στρατηγός Δημόκριτος Ζερβάκης, παρέδωσε το πιστόλι του Νίκου Κκόσιη στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στην Αχερά.

Στην εν λόγω Μονή δημιουργήθηκε μουσείο του απελευθερωτικού αγώνα 1955 – 59, το οποίο επιμελήθηκε ο Εφημέριος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Κουσιάππας.

Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε πρωτίστως τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για την προσφορά του κειμηλίου στο εν λόγω μουσείο, τον Πανοσιολογιώτατο για την επιμέλεια και την άρτια οργάνωση του μουσείου και το ανακήρυξε επίσημα Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Τον Πανιερώτατο συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο Μουσείο υπάρχουν αντικείμενα και έγγραφα των ηρώων Κυριάκου Μάτση και Σάββα Ροτσίδη και του τομεάρχη Νίκου Κκόσιη, καθώς και αντικείμενα αγωνιστών από το παρακείμενο μεταλλίο Μιτσερού. Στο Μουσείο, επίσης, εκτίθενται αντικείμενα του αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Ακόμη εκτίθενται αντικείμενα του επιστάτη της Μονής Δαμιανού Κυριάκου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.