2.000 θέσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω ΑΣΕΠ. Παράταση έως 15 Ιουνίου στις Αιτήσεις για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

ΑΣΕΠ – 2.000 θέσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΑΣΕΠ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για την κάλυψη 2.000 θέσεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Θα επιλεγούν Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) μέσα από τρεις διαφορετικές προκηρύξεις.

Με Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αποφασίστηκε η ανακατάταξη-επανακατάταξη δύο χιλιάδων (2000) ΟΒΑ στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για βραχεία περίοδο 3 ετών και με δυνατότητα εφάπαξ παράτασης για επιπλέον 3 έτη.

Το νέο προσωπικό θα κατανεμηθεί σε:

 • 1200 στον Στρατό Ξηράς
 • 400 στο Πολεμικό Ναυτικό
 • 400 στην Πολεμική Αεροπορία

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας που αρχικά είχε τοποθετηθεί στις 30 Απριλίου πήρε παράταση μέχρι 15 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής, τα δικαιολογητικά και τα λοιπά διαδικαστικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στους παρακάτω συνδέσμους:

ΑΣΕΠ – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται από:

 • τους εφέδρους στις Στρατολογικές Υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται (ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους) και
 • από τους οπλίτες στις Μονάδες που υπηρετούν.

 

Για τους εφέδρους πρέπει να μην έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ενώ για τους οπλίτες θα πρέπει μέχρι την 30 Απριλίου 2020 να διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

ΑΣΕΠ – Διαγωνισμός πρόσληψης 2000 ΟΒΑ – Αιτήσεις

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19 και της επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι ενδιαφερόμενοι έφεδροι που επιθυμούν να συμμετέχουν στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για την πρόσληψη 2000 ΟΒΑ, μπορούν να εκτυπώσουν τη σχετική αίτηση από τους κάτωθι υπερσυνδέσμους και αφού τη συμπληρώσουν και την υπογράψουν, να την αποστείλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στο https://www.stratologia.gr/el/epikoinwnia) σε μορφή pdf, επισυνάπτοντας ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας σε μορφή pdf. Η συμπλήρωση των αιτήσεων θα πρέπει να γίνει με προσοχή και πληρότητα.

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ – Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

 1. άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
 2. άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
 3. μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
 4. άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,
 5. άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
 6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
 7. άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.