ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη σε συνεργασία με την ελληνοαμερικανική οργάνωση Αλφα – Ωμέγα η κατ’ έτος καθιερωμένη εκδήλωση για την παράδοση των στεφάνων εξ’ Ελλάδος στους διοργανωτές του Μαραθώνιου Βοστώνης για τους νικητές του. Ο Μαραθώνιος γίνεται τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Επισημαίνεται ότι από το 1984, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη σε συνεργασία με την οργάνωση Αλφα – Ωμέγα δωρίζει στεφάνια από αληθινά κλαδιά ελιάς που προέρχονται από την Πόλη του Μαραθώνα και κατόπιν επιχρυσώνονται, για να στέψουν τους νικητές του αγώνα, μεταλαμπαδεύοντας την παράδοση της Κλασικής Ελλάδας στη Βοστώνη, που είναι γνωστή και ως «η Αθήνα της Αμερικής».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος ομιλεί στην εκδήλωση παράδοσης των στεφάνων για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ/ΜΑΡΙΑ ΚΕΧΡΗ
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος ο οποίος ήταν και ο φιλοξενών την ομήγυρη, αξιωματούχοι της επιτροπής του Μαραθώνιου, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αλφα – Ωμέγα Απόστολος Τσιτσόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη της Οργάνωσης, καθηγητές Πανεπιστημίων της Βοστώνης, επιχειρηματίες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Βασίλης Καυκάς, πρόεδροι και αξιωματούχοι συλλόγων, Ελληνες φοιτητές και πλειάδα ομογενών. Τα στεφάνια κόμισαν κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων Βοστώνης. Τους εθνικούς ύμνους απέδωσε η Αθανασία Μεζίτη, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε η Ελληνοαμερικανίδα τηλεοπτική δημοσιογράφος Αριέλ Μητροπούλου του τηλεοπτικού σταθμού του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ WMUR-TV 9.

Ελληνοαμερικανίδες κοπέλες του Λυκείου Ελληνίδων Βοστώνης κόμισαν τα στεφάνια για τους νικητές του Μαραθώνιου. Στο μέσον διακρίνεται η Ελληνοαμερικανίδα τηλεοπτική δημοσιογράφος Αριέλ Μητροπούλου του Τηλεοπτικού Σταθμού του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ WMUR-TV 9.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ/ΜΑΡΙΑ ΚΕΧΡΗ
Υπογραμμίζεται ότι ο Μαραθώνιος της Βοστώνης διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1897, μία χρονιά μετά τους ιστορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Είναι ένας από τους πιο προβεβλημένους διεθνείς Μαραθωνίους και το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της Νέας Αγγλίας. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες θεατές που παρακολουθούν τους τριάντα και πλέον χιλιάδες αθλητές, οι οποίοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν το απαιτητικό όριο που τους επιτρέπει τη συμμετοχή στον αγώνα.

Από τη δεξίωση στο γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη που ακολούθησε μετά την εκδήλωση επίδοσης των στεφάνων για τους νικητές του Μαραθώνιου της Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ/ΜΑΡΙΑ ΚΕΧΡΗ
Μία από τις θρυλικές μορφές του Μαραθωνίου της Βοστώνης είναι ο Στυλιανός Κυριακίδης, ο οποίος ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά κατάφερε να υπερισχύσει στον αγώνα του 1946. Ο Κυριακίδης έτρεξε παρά τη γνωμάτευση των ιατρών του, που θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε καν να μετάσχει στον Μαραθώνιο λόγω των κακουχιών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της Κατοχής αλλά και της κακής του σίτισης. Μετά τη θριαμβευτική του νίκη, στην οποία συνέβαλε η συγκινητική συμπαράσταση της Ομογένειας της Βοστώνης, ο Κυριακίδης παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και προέβη στη διοργάνωση εράνων με σκοπό την αρωγή των Ελλήνων συμπατριωτών του, που του επεφύλαξαν υποδοχή ήρωα όταν επέστρεψε στην Αθήνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.