Ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος παρουσιάστηκε μετά την πρωτιά του στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, ο οποίος κάλεσε για άλλη μια φορά τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να ακούσουν την ψήφο του λαού.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, δεν απέκλεισε να υπάρξουν διαβουλεύσεις με άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ώστε να αυξήσει τις ψήφους του και συνάμα τις πιθανότητές του για να ανέλθει στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, «με πολλές ευχαριστίες στον Θεό και τον κόσμο της Εκκλησίας μας, δεχθήκαμε το αποτέλεσμα που έχει γίνει ήδη γνωστό. Ευχαριστούμε τους αδελφούς που μας προτίμησαν και όσους όλους εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα σε πνεύμα αγάπης».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα καλέσει τους Συνοδικούς να ακούσουν τον λαό, σημείωσε ότι «το έχω πει πολλές φορές. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού μας. Αφού τον βάλαμε να ψηφίσει θα πρέπει να τον σεβαστούμε τη γνώμη του».

Καταληκτικά, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «όλοι θέλουμε το καλό της Εκκλησίας μας. Σίγουρα στο πνεύμα της συνεργασίας να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις. Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους είναι εδώ να αποχωρήσουν ήσυχα ήσυχα, για να μην ενοχλούμε τέτοια ώρα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.