Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Χορτιάτη, η οποία από πολύ νωρίς κατακλύστηκε από πλήθος πιστών.

Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, στο εμπεριστατωμένο κήρυγμά του, έθεσε ως αφόρμηση το ερώτημα «γιατί ο Κύριος ενσαρκώθηκε;». «Η Μεταμόρφωση μάς αποκαλύπτει ότι ο Χριστός έπρεπε να ενδυθεί την ανθρώπινη φύση, για να εισέλθει στην ανθρώπινη φύση η θεια ζωή .Η θέωση, αποτελεί το δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Το υλικό Πρόσωπο του Λόγου γίνεται άφθαρτο, για να μπορεί ο άνθρωπος να αφθαρτοποιείται, να νικά το θάνατο.

Πρόθεση του Θεού είναι να εισέλθει η θεία ενέργεια μέσα στoν άνθρωπο, έτσι ώστε να δύναται ο άνθρωπος να υπερβαίνει και να ενεργεί περά από τα όρια που θέτει η περατή ανθρώπινη φύση.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα γεννήματα της αμπέλου και ευχήθηκε σε όλους η Χάρις της θαυματουργού Παναγίας Χορταΐτισσας να τούς συνοδεύει και να τους ευλογεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.