Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου στα πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο θα ισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην εξεταστική του καλοκαιριού.

Όσον αφορά τις μάσκες η χρήση τους θα είναι υποχρεωτική τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους διδάσκοντες.

Το νέο χειμερινό εξάμηνο θα βρει τους φοιτητές να επιστρέφουν στις έδρες των πανεπιστημίων, είπε η κ. Κεραμέως, αλλά διευκρίνισε: «Τα “μικρά” μαθήματα, οι κλινικές ασκήσεις, οι εργαστηριακές ασκήσεις, οι ομάδες μελέτης και οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 ατόμων θα γίνονται διά ζώσης.

Οι μεγάλες διαλέξεις, άνω των 50 ατόμων, θα γίνονται εξ αποστάσεως».

Σε ό,τι αφορά στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, αυτή θα γίνει όπως και εκείνη του Ιουνίου.

Δηλαδή τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν αν η εξέταση θα γίνει διά ζώσης- με τήρηση των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί- ή εξ αποστάσεως, είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τη Δευτέρα αναλυτικά όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή με το άνοιγμα των σχολείων, στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση της μάσκας στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ήδη πως αυτή θα είναι υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο.

«Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες των μαθητών στο σχολείο, από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας στις ηλικίες του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.