ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 2019: Ολοένα και περισσότεροι μαθητές ρωτούν που θα κυμανθούν οι βάσεις στις φετινές Πανελλήνιες 2019, ποιοι είναι δικαιούχοι για το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ, και πότε θα εισπραχθεί το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Πανελλήνιες: Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις σε 100 τμήματα

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο: Οι βάσεις θα εμφανίσουν ελαφρές αυξομειώσεις και θα κυμανθούν στα επίπεδα του 2018 αλλά στην πλειονότητα θα υπερτερεί το θετικό πρόσημο και όχι το αρνητικό.

Πανελλήνιες βάσεις: Στο 2ο πεδίο θετικών επιστημών: Θα δούμε τις βάσεις να παίρνουν τον κατήφορο που τις σπρώχνουν τα δυσκολότερα θέματα που δόθηκαν φέτος στη Χημεία και στη Φυσική.

Στο 3ο πεδίο επιστημών υγεία, ζωής: Αναμένεται μικρή πτώση που προκλήθηκε και εδώ από τα θέματα της Φυσικής και της Χημείας αλλά εξομαλύνθηκε κάπως από τα ευκολότερα θέματα της Βιολογίας.

Πάντως αναμένεται ήπια πτώση βάσεων, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα προσεγγίζει την πτώση του 2ου Πεδίου Θετικών Επιστημών.

Πανελλήνιες βάσεις: Στο 4ο επιστημονικό πεδίο σπουδών οικονομίας και πληροφορικής: Θα υπάρξει σταθερότητα και μικρές αυξομειώσεις γιατί τα θέματα είχαν στο σύνολο τους βαθμό δυσκολίας που δεν διαφέρει σημαντικά από τον αντίστοιχο της περασμένης χρονιάς, με εξαίρεση το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που ήταν περισσότερο απαιτητικό.

Σημειώνουμε ότι στο πεδίο αυτό διατέθηκαν οι περισσότερες θέσεις από τις 4.000 περίπου που δόθηκαν σε όλα τα επιστημονικά πεδία και εδώ υπάρχουν οι πιο πολλές Σχολές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την περιφέρεια και αυτός θα είναι ο σπουδαιότερος παράγοντας που θα χαμηλώσει τις βάσεις, κυρίως στην περιφέρεια.

ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός δικαιούχοι.

Την Τετάρτη λήγει η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Δευτέρα, όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε παράταση δύο ημερών στην υποβολή των μηχανογραφικών, δηλαδή έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους, θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.it.minedu.gov.gr μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Πληρωμές ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.