ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ: Να ανοίξει το ΟΠΣΥΔ για τους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν πλέον να εξεταστεί η αίτηση αποσπασής τους. Ποιες είναι οι βάσεις για Πανελλήνιες.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από την υποβολή των αιτήσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

Οι διαδικασίες ανακοίνωσης των αποσπάσεων καθυστερούν φέτος λόγω των εκλογών.

Πέρσι ανακοινώθηκαν στις 20 Ιουνίου, ενώ από τις 2/7 έως 14/8 το ηλεκτρονικό σύστημα ΟΠΣΥΔ ήταν ανοιχτό για την υποβολή αιτήσεων ανάκλησης απόσπασης λόγω κωλύματος.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Για να ελαχιστοποιηθούν οι αιτήσεις ανάκλησης θα πρέπει να ανοίξει το ΟΠΣΥΔ και οι εκπαιδευτικοί που δεν επιθυμούν να εξεταστεί πλέον η αίτησή τους να μπορούν να την απενεργοποιήσουν πριν την τελική επεξεργασία τους.

Έτσι, θα διευκολυνθούν κατά πολύ οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση όλων των αποσπάσεων πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Βάσεις 2019-Πανελλήνιες: Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Η αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης –μέσω της απορρόφησης των ΤΕΙ από πανεπιστήμια, της συγχώνευσης ΤΕΙ και κατόπιν αναβάθμισής τους σε πανεπιστήμια ή της απευθείας «πανεπιστημιοποίησης» ΤΕΙ– έχει δημιουργήσει τμήματα… τεσσάρων κατηγοριών.

Βάσεις 2019-Πανελλήνιες: Τα τμήματα που λειτουργούν ήδη έως και φέτος, τα τμήματα ΤΕΙ που μετατρέπονται σε πανεπιστημιακά, εκείνα που ενώ έχουν γνωστό αντικείμενο σπουδών δεν αποτελούν τη μετεξέλιξη κάποιου άλλου τμήματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν διδάσκοντες, και όσα έχουν νέο αντικείμενο σπουδών, ασαφή και μη καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.