Έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα ο μαθητής Νικόλαος Μαυρογιαννάκης από Αγία Παρασκευή, έγραψε 98 στην έκθεση.

98 ο πρώτος βαθμολογητής, 98 και ο δεύτερος στον μαθητή του τρίτου Λυκείου Αγίας Παρασκευής.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τέσσερις επιτυχόντες «αποκαλύπτουν» πώς έφτασαν στον στόχο τους

Ο γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, η υποψήφια που έδωσε για δεύτερη φορά Πανελλαδικές για την Ιατρική, ο δρομέας που «τρέχει» προς το Πολυτεχνείο και ένας υποψήφιος που πιάνει και αυτός τον στόχο για την Ιατρική μιλούν στο protothema.gr
Τέσσερις ιστορίες διαφορετικών μεταξύ τους μαθητών, που κατάφεραν να δουν το όνειρό τους να αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα, να γίνεται πραγματικότητα, παρουσιάζει το protothema.gr.

Με εφόδια τη μελέτη, την ψυχραιμία και τα όνειρα ο 17χρονος Αμπανόμπ με καταγωγή από την Αίγυπτο που θέλει να γίνει γιατρός, η 27χρονη Τάρα με πτυχίο Χημείας, ο 17χρονος Σταύρος από τη Θεσσαλονίκη που θέλει να μπει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Παναγιώτης που από μικρός έβαλε στόχο την επιστήμη, αφηγούνται στο protothema.gr.

Ο Αμπανόμπ Γκέντι συγκέντρωσε 18,875 μόρια και θέλει να γίνει γιατρός. Με γονείς μετανάστες από την Αίγυπτο, ο 17χρονος Αμπανόμπ έβαλε στόχο να ασχοληθεί με την ιατρική γιατί «του αρέσει να βοηθάει τους ανθρώπους, πιο πολύ και από τον ίδιο του τον εαυτό», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Μέσα από διάφορα ιατρικά προβλήματα ο 17χρονος, κατάλαβε ότι δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από τον να κάνεις τους ανθρώπους καλά, όπως λέει και θεωρεί ότι δεν υπάρχει μυστικό για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, παρά μόνο το συστηματικό διάβασμα και η ψυχραιμία.
Με πτυχίο από το Χημικό «κυνηγά την Ιατρική»

Η Τάρα Πλιάκου τέλειωσε το 6ο λύκειο Αιγάλεω, αλλά πριν από 10 χρόνια, έδωσε και πάλι εφέτος Πανελλαδικές Εξετάσεις για να πραγματοποιήσει το όνειρό της να μπει στην Ιατρική σχολή, ενώ έχει πάρει πτυχίο από το Χημικό τμήμα και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές.

Όπως λέει στο protothema.gr, η 27χρονη επιστήμονας «το όνειρο μου από παιδί ήταν να γίνω γιατρός γιατί μου αρέσει το επιστημονικό και το κοινωνικό έργο αλλά και η επαγγελματική αποκατάσταση που έχει».

Η επίμονη υποψήφια των Πανελλαδικών Εξετάσεων συγκεντρώνει 18,1, δεν γνωρίζει ακόμα αν καταφέρει να περάσει σε Ιατρική, Οδοντιατρική ή Κτηνιατρική σχολή, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένη να κατακτήσει το όνειρό της.

IMG-eb02ec9d35bd73451c8408726eac5462-V
Ο Σταύρος Λαζαρίδης

Αθλητής μεγάλων αποστάσεων με χόμπι το διάβασμα

Ο Σταύρος Λαζαρίδης, απόφοιτος του Κολεγίου Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωσε βαθμολογία 18,6 και θέλει να εισαχθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μεγάλη του αγάπη, όπως λέει είναι οι θετικές επιστήμες. «Διαβάζω ακόμα και τώρα που τέλειωσαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις γιατί μου αρέσει να διαβάζω» λέει με αφοπλιστικό τρόπο ο 17χρονος που από μικρός συμμετείχε σε διαγωνισμούς φυσικής, στην οποία βαθμολογήθηκε στις Πανελλαδικές εξετάσεις με 19,2.

Η μελέτη ήταν το «χόμπι» μου, λέει ο Σταύρος που είναι επίσης αθλητής μεγάλων αποστάσεων γιατί είναι λάτρης και του αθλητισμού και «κατεβαίνει» και σε αγώνες.

ΣΑΡΡΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-_1_
Ο Παναγιώτης Σαρρής

Με «μυστικό» την μελέτη

Ο Παναγιώτης Σαρρής, απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Βούλας, με 18,375 μόρια, θέλει να μπει στην Ιατρική και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Μόλις γύρισε από διακοπές στην Πάρο και έμαθε τα αποτελέσματα που τον γέμισαν χαρά, αυτόν και την οικογένειά του. «Ακολούθησα μία ρουτίνα που περιελάμβανε πολύ μελέτη και λίγο ελεύθερο χρόνο» για να καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες της Ιατρικής σχολής, που από μικρός είχε βάλει ως στόχο.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.